Sredinom rujna u Županiji je potpisan Ugovor o integriranom prijevozu putnika na području Splitsko-dalmatinske županije i sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata kojim se osigurao besplatan prijevoz studenata s prebivalištem u županiji do bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj u kojem studiraju.

U samo dva mjeseca od pokretanja mjere, 400 studenata iskoristilo je mogućnost besplatnog prijevoza.

VEZANI SADRŽAJ:

– Ovo je jedna izuzetno pozitivna mjera. Iskoristit ću priliku još jednom zahvaliti županu Bobanu koji je prvi u Hrvatskoj prepoznao tu važnost i omogućio studentima s područja županije da se besplatno voze do mjesta svog školovanja.

U prva dva mjeseca HŽPP je izdao preko 400 pametnih kartica za registraciju prijevoza studenata. Naravno, oni nekoliko puta mjesečno koriste tu mogućnost putovanja, tako da se broj putnika izuzetno povećao po tom pitanju – kazao nam je Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Podsjetimo, besplatni prijevoz studenata mogu koristiti svi redovni studenti s područja Splitsko-dalmatinske županije koji studiraju bilo gdje u Republici Hrvatskoj, kao i oni studenti koji studiraju unutar Splitsko-dalmatinske županije, a koriste željeznički prijevoz.

Ovom mjerom pokušava se revitalizirali željeznički prijevoz, čime bi se i gužve koje se događaju na prometnicama dodatno smanjile. S druge strane, namjera Županije je da se studenti osim odlaska u mjesto studiranja vraćaju u svoju županiju. Jednom kada je dobije, student pametnu karticu HŽ-a može koristiti godinu dana.

Očito se namjera Županije da se studenti potaknu koristiti usluge Hrvatskih željeznica gdje god studiraju u Hrvatskoj – uspješno ostvaruje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime