Svjetska meteorološka organizacija, specijalizirana organizacija Ujedinjenih naroda, još je u rujnu proglasila je pobjednike svog natječaja za Kalendar za 2018. godinu. Na natječaj je stiglo oko 450 fotografija iz cijelog svijeta od čega je 50 odabrano u prvom krugu. Internet publika i stručni žiri odabrali su 14 fotografija koje će ove godine ući u prestižni kalendar. Više od četvrtine odabranih fotografija čine one iz Hrvatske!

Četiri autora iz Hrvatske čije će fotografije krasiti kalendar za 2018. godinu su:

Ivan Stulić (Privlaka)
Ivica Brlić (Davor)
Sandro Puncet (Mali Lošinj)
Tin Juginović (Split)

Tako vizure grada Splita, zbog sjajne fotografije Tina Juginovića, hrvatskog lovca na oluje i člana Crometeo tima, krasi samu naslovnicu kalendar WMO-a.

Autor ove fotografije nije krio zadovoljstvo što se upravo Split nalazi na naslovnici svjetski prestižnog kalendara:

– Bilo mi je drago vidjeti da su svjetska publika, ali i žiri Svjetske meteorloške organizacije prepoznali ljepotu fotografije, no kada mi je stigao kalendar na kućnu adresu dodatno sam se iznenadio da su upravo moju fotografiju odabrali za naslovnicu. Lijepa je to promocija za Split na svjetskoj razini, ali i lijep poticaj za daljnji rad svim domaćim lovcima na oluje kojih osobito u Splitu i Dalmaciji ne nedostaje i koji fotografiraju po izrazito teških i zahtjevnim vremenskim uvjetima jer upravo tada nastaju najbolje fotografije – kazao nam je splitki fotograf.Čestitamo svima koji su postigli ovaj sjajan uspjeh, a pobjedničkih 14 fotografija pogledajte u priloženoj galeriji:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0