USKOK zbog mita pokrenuo istragu protiv šefa Trogir Holdinga, pogledajte snimku davanja novca

USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana

Državno odvjetništvo je objavilo da je USKOK danas pokrenuo istragu protiv dvije osobe zbog trgovanja utjecaja i davanja mita.


Kako je DORH objavio na svojim stranicama, USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1984., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem i davanja mita, piše Index.

Radi se, naime, o slučaju koji je otkrio portal Index. Taj je portal 19. svibnja ove godine objavio snimku koja prikazuje na kojoj se vidi kako Ivo Milić, tehnički direktor Trogir Holdinga i kandidat HKS-a za gradonačelnika Trogira, prima novac od Vinka Brkana, vlasnika tvrtke Brkan Plano. Milić je snimljen 5. travnja, a Index je već objavio snimke nastale 20. travnja. U prvoj snimci vidi se kako Milić uzima novac od Brkana, a u drugoj kako ga nastoji privoliti od nauma da ga prijavi USKOK-u za reket i ucjenu.

U priopćenju DORH-a navodi se kako je prvookrivljeni (Ivo Milić, op.a.) u razdoblju od studenog 2015. do 20. travnja 2017. u Trogiru od drugookrivljenog (Vinko Brkan, op.a.), u više navrata tražio novčane iznose kako bi, koristeći autoritet utjecaja izvršnog direktora u Trogir Holdingu, ishodio naplatu dospjelih potraživanja tvrtke Vinka Brkana prema Trogir Holdingu.

Uz to, navodi se u priopćenju bez navođenja imena okrivljenih, Milić je od Brkana u više navrata tražio novčane iznose za realizaciju ugovorenih poslova i daljnju poslovnu suradnju dvaju trgovačkih društava te rješavanje radnopravnog statusa sina Vinka Brkana, na što je Brkan pristao. Na opisani način Milić je od Brkana preuzeo ukupno 22,500 kuna i 3,600 eura.

Cijeli članak , ali i snimke, možete pogledati ovdje.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0