Po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, će se od 11. do 17. prosinca provoditi nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Iz MUP-a upozoravaju građane da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Iz statističkih pokazatelja od početka ove godine proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili 82 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 20 prometnih nesreća, od kojih 3 s poginulim osobama i 4 s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. .


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0