UPOZORENJE KORISNICIMA Ne nasjedajte na prevaru koja danas kruži WhatsApp-om!

Brzo je postalo jasno da se radi o prevari, tim više što je domena stranice u Panami

Prijevare putem popularnih aplikacija ili društvenih mreža nisu strana stvar, a danas se na hrvatskom WhatsAppu pojavila jedna od njih! Neki su korisnici danas dobili poruku u kojoj stoji da Konzum dijelu besplatne kupone. Poruci je priložen link koji vodi na web stranicu. Kada korisnik ode na stranicu, na njoj se nudi navodnih besplatnih 600 kuna za kupnju u Konzumu.


“Odabrani ste za sudjelovanje u našoj kratkoj anketi i da dobijete besplatni kupon. Imamo još samo 521 darovni kupon, pa zato požurite jer ova ponuda prestaje vrijediti za 4 minute i 55 sekundi” -sadržaj je na spomenutoj stranici koja potom nudi anketu s tri pitanja. Kada (prevareni) korisnik odgovori na tri pitanja, web stranica traži da se isto podijeli s minimalno 15 prijatelja na WhatsApp aplikaciji.

Brzo je postalo jasno da se radi o prevari, tim više što je domena spomenute stranice u Panami.

Konzum je brzo reagirao na ovu prevaru i poslao službeno priopćenje putem svoje web stranice.

Njihovo upozorenje kupcima prenosimo u cijelosti:

“Dragi kupci, na društvenim mrežama i aplikacijama za komunikaciju (WhatsApp, Viber …) se pojavila informacija o kuponu za nagradnu igru koja NIJE organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da NIKAKO NE OTVARATE navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0