Sljedećeg utorka, 13.8., s početkom u 19 sati u prostorijama Predinkubacijskog centra SDŽ (PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32) počinje deveto izdanje “Women in tech meetup Split”, mjesečnog druženja u organizaciji Split Tech City-ja, namijenjenog ponajviše djevojkama i ženama koje već rade ili bi željele raditi neki od brojnih poslova u tehnološkom sektoru.

Ovog puta tema je podatkovna znanost, o čemu će predavanje “Data science u košarci: od neobrađenih podataka do strategije na utakmici” održati Ivana Šerić, Splićanka zaposlena kao ‘data scientist’ u NBA klubu Philadelphia 76ers. Njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije.

“Predstavit ću povijesni razvoj analitike podataka u primjeni na košarku i pokazati primjere kako tradicionalna statistika (‘boxscore’) može dovesti do pogrešnih zaključaka. Uvest ću vas u nova košarkaška mjerenja i objasniti kako bolje čitati ‘boxscore’. Naposljetku ću govoriti o važnosti komunikacije tehničkih znanja netehničkoj publici, kao i važnost te prezentacije spram važnosti kompleksnih algoritama na utjecaj u donošenju odluka u organizaciji i poslovanju”, najavljuje Ivana.

Ivana Šerić je studirala primijenjenu matematiku na NJIT (New Jersey Institute of Technology) na sportskoj stipendiji i igrala za košarkašku ekipu Sveučilišta tijekom dodiplomskog studija. Doktorirala je na istom Sveučilištu s temom iz područja računalne mehanike fluida. Igrala je košarku u Splitu i Požegi prije odlaska u SAD, a nastupala je i za hrvatsku reprezentaciju U16 i U18.

Ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a nakon predavanja slijedi neformalno druženje.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime