Upoznajte nezavisne otočne liste: Grad Supetar, Brač

Naš temeljni program i primarni cilj je dobrobit Grada Supetra i svih njegovih stanovnika, zaštita javnih prostora i drugih javnih interesa, očuvanje i zaštita kulturne i tradicijske baštine, ekologije te pomorskog dobra, plaža i luka koje su ugrožene zbog privatnih interesa pojedinaca i interesnih skupina.

Kada se iz kontinuiranog i aktivnog rada u lokalnoj udruzi odlučite stupiti u političke vode znači da je situacija u lokalnoj zajednici postala ozbiljna, da vas lokalna samouprava ne razumije dovoljno, da ne kažemo uopće, i da ste spremni hrabro preuzeti odgovornost za svoj škoj. Sve nas je više takvih, a još jednu bračku priču pronašli smo u Supetru. Pričali smo s nositeljem nezavisne liste Za naš Supetar – Željkom Hrepićem.


Tko su predstavnici vaše Nezavisne liste
– Predstavnici naše liste za Gradsko vijeće Grada Supetra su obični mali ali za mene veliki ljudi neopterećeni politikom ali duboko svjesni svih problema i spremni svatko na svoj način pomoći u ostvarenju zajedničkih ciljeva.
Što Vas je ponukalo da se politički angažirate?
– Za politički angažman ponukao nas je dosadašnji rad u okvirima udruge. Naime, kao udruga tijekom ove tri godine od osnutka nailazili smo na brojne zapreke, kako u komunikaciji tako i u pristupu informacijama, te smo se
odlučili na kandidiranje da bi naš glas u gradskom vijeću dobio “institucionalnu težinu”. Osim toga suočeni smo brojnim problemima, devastacijama javnog prostora i kršenja zakona, te vjerujemo da bi ulaskom u gradsko vijeće mogli puno bolje i angažiranije djelovati.
Predstavite ukratko svoj program – u kojem smjeru želite razvijati vaš grad?
– Naš temeljni program i primarni cilj je dobrobit Grada Supetra i svih njegovih stanovnika, zaštita javnih prostora i drugih javnih interesa, očuvanje i zaštita kulturne i tradicijske baštine, ekologije te pomorskog dobra, plaža i luka koje su ugrožene zbog privatnih interesa pojedinaca i interesnih skupina.
Interes nam je razvijati naš grad sukladno donesenim planovima i strategijama, grad po mjeri svih njegovih stanovnika, grad o kojem trebaju odlučivati samo njegovi stanovnici a ne netko sa strane.
Po čemu mislite da se drugačiji od ostalih kandidata?
– Drugačiji smo od drugih jer smo neovisni. Iza nas nisu ni velike stranke, niti krupni kapital, Nemamo osobnih interesa već samo volju i želju da naš grad bude grad po mjeri svih njegovih stanovnika uz očuvanje i zaštitu svih javnih prostora.
Što mislite da je važno za uspješnu realizaciju vaših ciljeva?

– Za uspješnu realizaciju naših ciljeva potreban je dijalog, argumentirani dijalog svih uz poštivanje Ustava i svih pozitivnih zakonskih propisa RH, poštivanje odluka Gradskog vijeća i najvažnije poštivanje volje građana. Potrebna je transparentnija i učinkovitija gradska uprava, potrebne su država i županija koje će biti majka a ne maćeha, potrebna je bolja komunikacija, a nikako nam nisu potrebne podjele.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0