UPLAĆENO PREKO MILIJUN KUNA DUGA! Koncesija na Benama se nastavlja, “Nacional” ispunio sve obveze

Da je Sapunar ozbiljno shvatio lanjsko upozorenje svjedoči i podatak da je pristupio sanaciji crne jame, ali i mula koji je bio u lošem stanju

Nakon što je još krajem prošle godine Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije upozorila tvrtku Nacional u čijoj je koncesiji uvala Bene u Splitu na neispunjenje financijskih i drugih obveza koje proistječu iz ugovora o koncesiji, iz Splita stiže vijest da je spomenuta tvrtka u cijelosti podmirila sva dosadašnja dugovanja. Tvrtka je inače u vlasništvu Igora Sapunara, sina predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara.


– Što se tiče ukupnih dugova za koncesiju, za glavnicu i kamatu uplaćeno je 1.110.281,67 kuna. Vidjet ćemo dalje kako će koncesija funkcionirati. Svako malo pregledavamo tamošnju situaciju – kazao nam je županijski pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja.

Da je Sapunar ozbiljno shvatio lanjsko upozorenje svjedoči i podatak da je pristupio sanaciji crne jame, ali i mula koji je bio u lošem stanju. U tijeku je ili se planira skori popravak svih dječjih sprava.

Županija je Sapunara lani opomenula da će nastupiti raskid ugovora o koncesiji u slučaju neispunjenja preuzetih obveza, no nakon nedavnog plaćanja duga postalo je očito da će tvrtka Nacional i dalje uživati koncesiju na Benama.

Inspekcije izlaze na teren

Inače, sljedeći tjedan će početi akcije pregledavanja aktualnih koncesija na terenu. Na teren izlaze Carinska uprava – Odjel za inspekcijski nadzor u području koncesija, Lučka kapetanija i inspektori pomorskog dobra nadležnog ministarstva. Pregledavaju se prijave koje su stigle na nedavno pokrenutu web stranicu za koncesije. Lučka kapetanija će uskoro reagirati po prijavama kojih, doznajemo, nije nedostajalo.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime