Prilično je vlasnike kioska nakeljenih na parkirališnim mjestima na istočnom dijelu Žnjana, sa sjeverne strane prometnice (onoj uz zgrade s “apartmanima”) zabrinula reakcija komunalnih redara… Not!

Prema službenom odgovoru iz Banovine, iz Odsjeka za komunalno redarstvo, na naša pitanja što je s kioscima te dokad će stajati tamo, vjerojatno još koju godinicu. Još koncem prošle turističke sezone redari su naime odaslali prijave drugim službama.

“Trafika se nalazi na čestici koja je označena kao pomorsko dobro za koje komunalno redarstvo nema ovlasti vršiti kontrolu koncesijskih odobrenja. Unatoč tome prijavljeno je 13.09.2019. godine Građevinskoj inspekciji jer je modul bio tlocrtne površine 20 m², a također je prijava 13. rujna 2019. godine išla pomorskom inspektoru. Naknadno se doznalo kako kiosk ima koncesijsko odobrenje za 2019. godinu.

Za drugi modul kioska koji se nalazi na javnoj gradskoj površini nedaleko od trafike prijava je poslana građevinskoj inspekciji iz razloga što je tlocrtna površina veća od 15 m².”

No, kiosci su i nakon tog datuma uredno funkcionirali. Možda neka igrica za razbibrigu, recimo klađenje na pitanje hoće li se prije urediti cijeli Žnjanski plato ili će se kiosci ukloniti?

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime