UPISI JOŠ TRAJU 320 osnovnoškolaca sprema se u školske klupe na Pazdigradu

Nakon 20 godina izgradila se osnovna škola u Splitu, vrhunski opremljena po EU standardima

Nakon što je Povjerenstvo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja prošli četvrtak obišlo Osnovnu školu Pazdigrad i ustvrdilo da se s radom može početi, roditelji s područja Žnjana i Pazdigrada konačno su mogli odahnuti.


Mnogo je pitanja proteklih dana visjelo u zraku obzirom da se nije znalo hoće li zaista škola s radom započeti 4. rujna, kada i svi ostali osnovnoškolci u RH kreću u nove radne pobjede. Nakon što je danas stiglo priopćenje predsjednika Gradskog kotara Žnjan Sanija Mardešića koji je nakon brojnih upita roditelja i sam poslao upit Gradu Splitu, stigle su dobre vijesti. Škola s radom započinje 4. rujna!

Radit će se u jednoj smjeni, a za sada je prijavljeno oko 320 učenika s područja Žnjana i Pazdigrada.

Kako bismo dobili kompletne informacije kontaktirali smo i dogradonačelnicu Jelenu Hrgović koja nam je potvrdila da je ovo definitivno jedna od najljepših vijesti koja je zadesila Grad Split u posljednjih nekoliko godina.

320 prijavljenih učenika

– Intenzivnim pripremama smo dobili rješenje za početak rada, formalne pripreme su maksimalno ubrzane kako bi škola bila otvorena na vrijeme. Za sada imamo otprilike 320 prijavljene djece i prijave rastu iz dana u dan- kazala je Hrgović te dodala kako natječaj za nastavnike još uvijek nije raspisan jer se nisu stekli potrebni uvjeti, točnije nepostojanje školskog odbora koči mogućnost raspisivanja natječaja za nastavnike koje će kada se steknu potrebni uvjeti, raspisati nadležno Ministarstvo.

Školski odbor trebao bi biti sastavljen do sredine rujna,  tako da se raspisivanje natječaja za izbor ravnatelja i nastavnika može očekivati u tom razdoblju.


Obzirom da je škola tek 27.srpnja dobila uporabnu dozvolu, a prošli četvrtak i dopuštenje od strane Ministarstva, određena kašnjenja itekako su jasna.

Privremeno zapošljavanje nastavnika

Dok se ne raspiše natječaj, nastavnici se zapošljavaju na temelju preraspodjele iz ostalih škola na 15 dana s mogućnošću produžetka rada na 60 dana.Privremena ravnateljica Antonela Petrić organizira razredna odjeljenja, kao i nastavnike koji će predavati osnovnoškolcima s područja Žnjana i Pazdigrada.

Kako nam je potvrdila Hrgović, upisi su i dalje u tijeku. Roditelji intenzivno prebacuju djecu u novoopremljenu školu po EU standardima, a svi znatiželjni roditelji informacije o razredu u kojem se nalazi njihovo dijete mogu dobiti na broj telefona 310-113.

Tamo će dobiti sve potrebne informacije o listi učenika, kao i u kojem razredu se njihovo dijete nalazi.

Na oglasnoj ploči škole već sutra bi trebao biti izvješena obavijest o početku nastave, te prigodnom programu.

Nakon 20 godina, ovo je prva osnovna škola u Splitu koja je izgrađena po EU standardima, vrhunski opremljena, s dvoranom i sportskim igralištima.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0