Grad Split je u subotu navečer utonuo u predbožićno raspoloženje. Službeni gradski program počeo je Advent u Đardinu. Upaljene su brojne svijeće, a Đardin su posjetili likovi iz bajke poput patuljaka.

Otvaranje Adventa u Đardinu popratile su brojne dječje plesne skupine. Okupljenoj djeci i odraslima nekoliko pjesama otpjevala je pjevačica Domenica Žuvela.

Službeni se program u 18 sati preselio se ispred crkve Svetog Frane. Prvu adventsku svijeću upalili su gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u pratnji obitelji i direktorice Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Pjesmu Došašća otpjevala je muška vokalna skupina Delmati.

– Upalili smo prvu svijeću što znači da vjernici sada iščekuju svoga spasitelja, ljudi dobre volje upućeni su jedni na druge i na dobro te na bolji suživot svih. Split nije samo Riva. Adventska zbivanja razmjestili smo i na druge dijelove grada. Danas smo otvorili Đardin, otvorena je i Pjaca, a nema razloga da sljedećih godina božićna događanja ne proširimo i prema istoku grada, jer grad Split seže sve do Mosora – kazao je gradonačelnik.

– Grad izgleda lijepo i vjerujem da će svi koji dođu u naš grad za vrijeme adventskih zbivanja pronaći ono što su tražili. U Splitu borave strani novinari koji će glas o gradu ponijeti u svijet. Advent na Rivi će trajati do Tri kralja, a onda se sve pretvara u rukometnu fan zonu koja će biti prava atrakcija za sve ljubitelje sporta i ostale – kazala je Vukšić.

Prvog dana Adventa ugostiteljske kućice već su pristojno popunjene. S obzirom na niske temperature, ugođaj u gradu je pravi predblagdanski.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0