Upala majci u stan u Splitu i čupala je za kosu. Zanimalo je čiji će biti stan nakon njene smrti

"Žao mi je zbog toga i kajem se. S boravkom u istražnom zatvoru sam osvijestila opasnost svojeg problematičnog odnosa s majkom, ali i opasnost svojeg protupravnog ponašanja"


Osam mjeseci uvjetnog zatvora dobila je 58-godišnja medicinska sestra iz Splita koja je unatoč sudskoj zabrani dolazila majci u stan na splitskom predjelu Lokve. “Prvo bi je pitala čiji će stan biti nakon njene smrti, a kada ne bi dobila zadovoljavajući odgovor, majku bi počupala za kosu”, piše u presudi Općinskog suda u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.


Osim uvjetnog zatvora ženi je određen i rok kušnje od dvije godine tijekom kojeg ne smije počiniti novo nedjelo jer će u protivnom uvjetna kazna zatvora prijeći u bezuvjetnu. Incidenti su se zbili tijekom kolovoza prošle godine u razmaku od dva dana.

Kći prethodno prisilno udaljena iz stana

Medicinska sestra je otprije imala zabranu približavanja majci na udaljenost manju od 20 metara te zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze. Riječ je o samostalnoj mjeri opreza koju je definirao sud u svrhu zaštite majke od kćerinih ispada, koja je tom odlukom ujedno prisilno udaljena iz stana u kojem su do tada obje obitavale.

Zbog njezinih ponovnih posjeta u ljetu prošle godine morali su intervenirati policajci Druge postaje Split i to po dojavi o obiteljskom nasilju. Nakon uhićenja novoosuđena je provela dva mjeseca u istražnom zatvoru na Bilicama.

Obećala da neće više

Tijekom suđenja je priznala ono što joj optužnica stavlja na teret. “Žao mi je zbog toga i kajem se. S boravkom u istražnom zatvoru sam osvijestila opasnost svojeg problematičnog odnosa s majkom, ali i opasnost svojeg protupravnog ponašanja. Tome je ishodište u lošim obiteljskim odnosima, prvenstveno s majkom. Ni s kim u svom životu nemam problema, nikome nisam dužna, dok s majkom imam dosta nesuglasja. Baš zbog toga što sam uvidjela da je sada nemoguće popraviti naš odnos, odselit ću se, pronaći će smještaj i posao te neću dolaziti u doticaj s majkom”, rekla je.

Medicinska sestra je i prethodno višestruko osuđivana u prekršajnim postupcima i to zbog prekršaja s elementima nasilja, što je sud također uzeo u obzir prilikom određivanja kazne. Kako je korisnica socijalne pomoći, sud ju je oslobodio obveze plaćanja troškova postupka.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
5
Plač
10
Grrr
25
Molim?
10Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime