Uoči ‘Oluje’ Hrvatska je ujedinjena na požaru kod Kistanja: Skoro 300 gasitelja bori se s vatrom četvrti dan

Procijenjena opožarena površina je 2000 hektara od čega se dio nalazi u NP Krka

Požar na području Kistanja koji je planuo još u utorak još nije lokaliziran niti ugašen. Trenutno su na terenu 124 gasitelja sa 37 vozila, izvijestio je jutros Centar 112.


Domaćim vatrogasnim snagama pomažu one iz Ličko-senjske županije, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te 50 pripadnika Hrvatske vojske, piše ŠibenikIN.

Jučer na požarištu su djelovala i dva kanadera te tri airtractora koji su povremeno djelovali na požaru u Promini. Procijenjena opožarena površina je 2000 hektara od čega se dio nalazi u NP Krka.

Požar na u zaseoku Krnete, također na području Kistanja koji je planuo u srijedu popodne, također još nije lokaliziran niti ugašen. Opožarena površina je oko 113 hektara, a trenutno su na požaru vatrogasci Grada Zagreba sa 27 vatrogasaca i pet vozila, piše ŠibenikIN.

Kako su izvijestili iz Centra 112, nije ugašen ni požar na području Zelići-Ljubač.

Tamo je trenutno na terenu 47 gasitelja s 14 vozila, među njima i 17 vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije te 25 pripadnika Hrvatske vojske. Povremeno su na požarištu tijekom dana djelovale zračne snage s požarišta u Kistanjama, piše ŠibenikIN.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0