SPLIT KRCAT Ultraši “okupirali” grad, šetnja u kupaćem kažnjava se sa 1.000 kuna

Osobito je krcat centar, gdje su se mnogi posjetitelji Ultra Europe festivala odlučili upoznati s gradskim znamenitostima

ULTRA se vratila u Split! Petu godinu zaredom Poljudom su se zavijorile brojne nacionalne zastave, a najljepši hrvatski stadion ponovo je postao hramom elektroničke glazbe i svjetskim festivalskim centrom. Čak 34 izvođača nastupila su sinoć na četiri atraktivne pozornice, a uz vatromet i najveće zvijezde dance scene, početak slavljeničkog festivala ULTRA Europe bio je uistinu spektakularan!


Partijaneri su se na Poljudu zabavljali do zore, a onda su se razišli diljem Splita i okolice na počinak. Gradske službe imale su pune ruke posla u čišćenju Poljuda, ali i šire okolice, a jutros ih je posjetio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Zbog Ultre u Splitu trenutno boravi višestruko više turista nego je uobičajeno u sezoni, a to se danas vidi u svakom kutku grada. Osobito je krcat centar, gdje su se mnogi posjetitelji Ultra Europe festivala odlučili upoznati s gradskim znamenitostima. Parkovi su puni, bijeg od vrućina traži se u bilo kakvom hladu. Kako je izgledala subota poslijepodne u splitskoj gradskoj jezgri, pogledajte u fotogaleriji Vjekoslava Aljinovića.

Važno je naglasiti da posjetitelji festivala svakom trenutku moraju imati važeći identifikacijski dokument ili vozačku dozvolu. Kretanje po staroj gradskoj jezgri Grada Splita nije dopušteno bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu, a za nepoštivanje te odredbe naplatit će se 500,00 kuna na mjestu počinjenja prekršaja ili 1.000,00 kuna po provedenom prekršajnom postupku.

Kako bi sigurnost svih posjetitelja bila na najvišoj razini, iz organizacije Ultra napominju da je ove godine propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je dozvoljen ulaz na Poljud. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ako je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33×43 cm. Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene. Profesionalne foto i video kamere su zabranjene, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Trube, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0