ULTRA POSTAJE SPONZOR HAJDUKA Od iduće sezone na rukavu dresa Hajduka

Aljoša Bašić otkrio je detalje suradnje Hajduka i Ultre

Danas je u Splitu održana konferencija kojom se najavio predstojeći Ultra festival. Na konferenciji za novinare sudjelovali su Joe Bašić, Michael Casper, Ray Steinman, Šimun Anđelinović, Joško Stella, Ivo Bašić, Andro Krstulović Opara, Alijana Vukšić i Aljoša Bašić.


– Sretan sam i ponosan što mogu prezentirati 5. izdanje Ultra festivala. U početku je to bio velik izazov, sada vidimo koliko je vizija bila ispravna. Sve smo napravili da ovaj festival ostane u Splitu. Ovdje predstavljamo zajedničku podršku festivalu. U splitu se potrošnja povećala za pola milijarde kuna, a koristi imaju grad, županija i država. Bez podrške sponzora projekt ne bi bio moguć. Hrvatska je postala svjetska pozornica i to je zaslužila. Ove godine idemo korak dalje, pravi spektakl koji će povući 150 000 ljudi iz čak sto zemalja svijeta. Ovo je svjetski mega spektakl. Zadnjih 60 dana uspjeli smo potvrditi da će ultra ostati u Splitu još najmanje pet godina. Ultra Europe može biti samo u gradu Splitu, jer Split i Hrvatska to zaslužuju. Našli smo zajedničko rješenje s Hajdukom i radit ćemo na poboljšanju te suradnje. Zahvaljujemo svima na dosadašnjoj i budućoj podršci. – kazao je Joe Bašić, organizator Ultre Europe.

Poslije Joe-a Bašića riječ je uzeo Ray Steinman.

– Vrlo smo uzbuđeni oko 5. izdanja festivala. Drago mi je da će festival ostati u Splitu i dalje – rekao je u uvodu, a potom na novinarsko pitanje koja mu je Ultra najdraža odgovorio: “Teško pitanje. Posebnost hrvatske Ultre je raznolikost nacija koja dolazi na festival. Svi ovdje dolaze na dobar provod i uživanje u ljepotama Dalmacije.”

Poslije Ray-a, direktor marketinga Hajduka Aljoša Bašić, otkrio je detalje suradnje Hajduka i Ultre.

– Sada znamo da je sve spremno. Hajduk je kao i do sada pomagao festivalu. Raduje me što smo napravili iskorak u suradnji. Od ove godine je Ultra na dresu Hajduka, na rukavu. Ultra postaje sponzor Hajduka. Nadam se da će sve proći u najboljem redu  – istaknuo je Aljoša Bašić.


Nakon Aljoše Bašića, riječ je dobio direktor Radisson Blu hotela Michael Casper, koji je rekao da je Radisson Blu hotel postao službeni hotel Ultre. Naglasio je da kada želimo razvijati turizam, moramo nešto i uložiti.

Predstavnici Turističkih zajednica Splita i županije pojasnili su značaj ovakvog festivala za Split i županiju.– Split je uvršten u top svjetske destinacije zbog ovog festivala. Posjetitelji Ultre u velikom broju odlaze u muzeje, restorane i uživaju u popratnim sadržajima. Lani je bilo 150 000 gostiju, a ove godine očekujemo rekordne brojke – rekla je Alijana Vukšić, čelnica TZ Split.

– Pohvaljujem Joea Bašića za sav trud do sada. Povezuje se turizam, kultura, Hajduk, Sveučilište… I to je sjajno. Radimo analize koliko gostiju možemo dovesti na određeno područje, a da nam se ne dogode problemi. Najveća vrijednost Ultre je njena promocija Splita i županije, a potaknula je i ostale festivale da dođu ovdje – kazao je Joško Stella, čelnik TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara kazao je kako Ultre ne bi bilo da nema Splićana.

– Želim reći dvije stvari. Ultre ne bi bilo da nema Splićana. Vatrogasci, policajci, čistači,… Svi oni zaslužuju poštovanje. Ultra je tu zbog velikodušnosti Splićana. To povjerenje će, vjerujem, rasti. Ipak, mnogi građani nemaju direktne koristi od Ultre. Povećane su gužve, a ljudima koji imaju razumijevanja treba dati priznanje. Građani su prihvatili Ultru i doveli je sada do točke preokreta. Koristimo prigodu zahvaliti što su Ultru zadržali – zaključio je Krstulović Opara.

Boban: Kada se 3 Bašića slože, sve se može!

Splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban kazao je kako će za ovaj događaj sve službe biti tri dana na nogama.

– Ultra je jedan od vodećih događaja u Hrvatskoj i šire. Kada se tri Bašića slože, sve se može! Festival je jako bitan za turizam jer se niz događanja vezano za Ultru, događa na ulicama. Sve službe su više od tri dana na nogama. Joe je napravio čudo, ali sam zahvalan i malim ljudima koji rade svoj dio posla da sve prođe besprijekorno.  – Sretno vam bilo, Bašići, držite se skupa, vjerujem da će biti još pet godina! – rekao je Boban.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i zamjenik ministra turizma Ivo Bašić.

– Zahvaljujem svim službama na sjajnom poslu. Ultra je dovela brojne festivale po zemlji kao poticaj. Važna je različitost ponude, a ovakva događanja doprinose i potiču na investicije. Povećavaju se kapaciteti. Ovakva događanja donose rast zapošljavanja i prihoda. Studija Ultre , koja će se raditi u suradnji s Institutom, pokazat će sve prednosti i mane ovakvih događaja. Siguran sam u uspješnih nekoliko narednih godina. – rekao je Bašić.

Na sigurnosti festivala rade i domaće i strane službe

Joe Bašić se poslije konferencije ponovno obratio novinarima i kazao da Split ima sve potencijale da Ultru zadrži dugi niz godina jer su i vlasnici licence shvatili da Split ima onu potrebnu vibru kako bi i narednih godina bio domaćin ovom festivalu.

Bašić je naglasio i kako je s Hajdukom potpisan ugovor za sljedeće razdoblje i da je ovo prvi put u povijesti da jedan veliki glazbeni festival podržava nacionalni klub i da će to biti na obostrano zadovoljstvo obzirom da Ultra može pomoći Hajduku na svoj način, a Hajduk može pomoći Ultri da poveća interes za festivalom.

Dotaknuo su se i sigurnosti samog festivala, te kazao kako bez obzira što se Hrvatska percipira kao potpuno sigurna destinacija koja nema problema s terorističkim napadima, da su se poduzele apsolutno sve radnje da festival bude na najvišoj mogućoj sigurnosnoj razini.

U sigurnost su uključene i domaće i strane službe jer su novinari izričito pitali je li istina da  američke službe sudjeluju u osiguravanju festivala. Organizatori to nisu ni potvrdili, ni demantirali, već su kazali da je to svjetski standard i da se sve radi, obzirom na okolnosti u svijetu, da ovaj festival protekne u najboljem redu.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0