Na stranici Kotara Trstenik pohvalili su se činejnicom da je Ulica Šime Ljubića dobila iscrtan parking. No, trebalo je proći 611 dana od donošenja odluke da se to učini, do njegove realizacije.

Kako je sve išlo, objasnili su u svojoj objavi.

“Nakon što smo uočili da južni parking u Ulici Šime Ljubića problematičan za pristup vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, uputili smo zahtjev gradu za iscrtavanjem horizontalne signalizacije kako bi sigurnosno i tehnički poboljšali stanje parkinga i povećali sigurnost građanima Trstenika.

To smo učinili na 7. sjednici Vijeća GK Trsrenik 7. veljače. 2019. na osnovi našeg zahtjeva, 14. veljače Grad Split je poslao Cestaru nalog za izvođenjem radova. Nakon skoro godinu dana od naše odluke, s obzirom na tada nisu odgovarali na naše brojne upite, a da se pritom ništa nije maklo s mrtve točke, 15. siječnja 2020 smo ukazali javnosti na problem kao zadnjim alatom pokušaja zaštite prava naših sugrađana.

Sutradan dobijamo odgovor putem medija (direktno opet nismo bili kontaktirani, niti nam se na upite odgovorilo) da će se radovi izvesti u roku od 10 dana sa šokirajućim zaključkom: ‘Nalog se izgubio’.

Od vijesti da će sve biti sanirano u sljedećih 10 dana i izgubljenog naloga (znači naknadnog roka) je prošlo 9 mjeseci.

I eto danas, 611 dana (1 godina, 8 mjeseci i 3 dana) od trenutka donošenja naše odluke i 604 od naloga poslanog Cestaru od Grada Splita imat ćemo ili danas ili najkasnije sutra iscrtani parking i podignutu sigurnost naših sugrađana.

U međuvremenu je nastao virus u Kini i proširio se na cijeli svijet, u Hrvatskoj nemamo više Predsjednicu, nego Predsjednika, imamo novu Vladu, potres je pogodio Zagreb, a na Trsteniku je (već davno) bio veliki požar (za koji se još nisu iscrtali vatrogasni prilazi).

Sve to se dogodilo od trenutka odluke o iscrtavanju parkinga do iscrtavanja samog parkinga koji će trajati jedan dan posla.

Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik”

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime