Ukrao majicu iz Lidla, ide na 6 mjeseci u zatvor

[ANKETA UNUTAR ČLANKA] Je li ova kazna prestroga?

ANTE C. u listopadu 2019. godine ušao je u Lidl u Zagrebu te na sebe navukao majicu koja je koštala  89.99 kuna prethodno joj skinuvši etiketu, a zatim na nju opet obukao svoju majicu.


U siječnju ove godine stigla je i presuda. Ante C. proglašen je krivim te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca s tim da na šest mjeseci mora u zatvor dok je 8 mjeseci uvjetna kazna zatvora. Odnosno ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo neće ići u zatvor na 8 mjeseci.

Priznao je krivnju i ispričao se

Kako stoji u obrazloženju presude, Ante C. priznao je krivnju te se ispričao zbog svega.

Bježao od zaštitara

U obrazloženju presude detaljno je opisano što se tog listopadskog dana dogodilo u trgovini. Da Ante nije platio majicu koju je imao odjevenu ispod svoje majice, primijetio je zaštitar koji ga je pokušavao zaustaviti.

No, nije uspio.

“Muškarac je počeo bježati udaljavati se brzim hodom te unatoč nastojanjima ga nije  uspio zaustaviti, te unatoč upozorenju da je pozvana i policija isti je skinuo majicu, počeo bježati govoreći “bit će mrtvih” te ga ponovno primio za nadlaktice i pokušao ga baciti na ogradu dvorišta obližnje kuće. Svjedok navodi da je ovaj muškarac bio zadržan tek kada mu je jedan muškarac  pomogao, a ubrzo je došla i policija”, stoji u presudi.


Otac je troje djece

Okrivljeni je oslobođen snašanja troškova kaznenog postupka jer je isti otac troje djece, koju uzdržava te bi snašanje troškova postupka moglo ugroziti egzistenciju okrivljenika, koji je i nezaposlen, piše u presudi, javlja Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
3
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime