Udruženje splitskih ugostitelja tuži Bojana Ivoševića, traže odštetu od 50 tisuća kuna!

"Tuže mene jer smatraju da Dnevna doza splitskog nereda (ne ja) im je povrijedila prava osobnosti zbog komentiranja sponzoriranih članak u medijima" - ističe Ivošević


Bojan Ivošević

Splitski aktivist Bojan Ivošević danas je objavio da je tužilo Udruženje splitskih ugostitelja i to na iznos od 50 tisuća kuna. U tužbi je obrazloženo da se odšteta traži od Ivoševića jer su objave na Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda povrijedile prava osobnosti, odnosno povrijedila ugled i dobar glas, čast i ime.


Ivoševićevu objavu pročitajte u nastavku u cijelosti:

“Konačno mi je stigla SLAPP tužba. Na kraju iako su tužbom za djelo koje nisam počinio prijetile Grizli komunikacije kao PRovci Udruženja splitskih ugostitelja tužitelj je ipak Udruženje ugostitelja Split.

Tuže mene jer smatraju da Dnevna doza splitskog nereda (ne ja) im je povrijedila prava osobnosti, odnosno povrijedila ugled i dobar glas, čast i ime i to komentirajući sponzorirane članke koje su objavljivali u medijima. Radi toga traže 50.000kn odštete od mene, ne od DDSN.

Da u svemu lošem ima nešto dobro pokazuje i ovaj slučaj jer davajući iskaz konačno su iznijeli i podatak o broju članova udruženja. Pa tako nakon priča da oni zastupaju splitske ugostitelje koji zapošljavaju 5000 zaposlenih što su naknadno korigirali na 3000 zaposlenih na prezentaciji koju su organizirali za novinare konačno znamo koliko ih je. Tridesetak.

Tridesetak ugostitelja svojim djelovanjem vrši pritisak na gradsku vlast, otežava donošenje nove odluke o komunalnom redu, te obmanjuje javnost svojim istupima u medijima gdje se lažno predstavljaju predstavnicima splitskih ugostiteljima i njihovih zaposlenih premda broj njihovih članova jasno pokazuje da se radi o glasnoj manjini ugostitelja koji kao taoce drže komunalni (ne)red, drže sve nas građane grada Splita.Gradonačelniče građani grada Splita (njih tisuće) putem društvenih mreža su vam rekli svoje na ovu temu, šteta da nemate vremena za nikoga tko predstavlja glas razuma i javni interes, dok imate za interesne skupine koje se lažno predstavljaju da zastupaju ugostitelje Grada Splita, dok zapravo zastupaju privatne interese njih 30ak.

Zbog 30ak ugostitelja Split pati. Split je glavni” – stoji u današnjoj Ivoševićevoj objavi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime