Udruge osoba s invaliditetom: “Butkoviću, ne idite nan Andru! Učite od najboljih”

Nakon građanske inicijative "Poštujte naše stanice" i Sindikata vozača i prometnih radnika, uz gradonačelnika je stalo i šest udruga osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, zajedno s inicijativom Poštujte naše stanice, udruge osoba s invaliditetom grada Splita javno su stale u obranu autobusnih stanica, jer zbog nezakonitog zaustavljanja, među ostalim, drugih prijevoznika na autobusnim stanicama pate i osobe s invaliditetom, naši stariji sugrađani i roditelji s djecom u kolicima budući da im je otežan ulazak i izlazak iz autobusa ukoliko se u trenutku zaustavljanja Prometovog autobusa na stanici nalazi drugo vozilo te ne mogu pristupiti stanici kako bi se iskrcali/ukrcali na primjereni način. Ne samo da im je iskrcaj otežan već se ponekad ne mogu na određenim stanicama ni iskrcati zbog vozila koja smetaju te znaju napraviti cijeli krug autobusom kako bi se potom eventualno iskrcali na stanici nasuprot.


Udruga osoba s invaliditetom Split, Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju ‘Anđeli’, Društvo multiple skleroze Split, Udruga mladih ‘Prijatelj’, PK Cipal i Udruga Sindrom Down 21 stale su uz gradonačelnika i jegova nastojanja da uvede red na autobusnim stajalištima, a ministru Butkoviću poručili: “Butkoviću, ne idite nan našeg Andru! Učite od najboljih”.

– Gradonačelnik Andro Krstulović Opara se zauzeo da se uvede red i zakonitost na gradskim autobusnim stanicama na dobrobit svih stanovnika grada Splita, a posebno osoba s invaliditetom prema kojima gradonačelnik, kao ni jedan do sada, ima posebno suosjećanje, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni. – poručili su iz šest splitskih udruga.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0