Podijelite

U sklopu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku upriličena svečanost promocije Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“, kao i predstavljanje projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u okviru projekta primjerak knjige daruje svim osnovnim (matičnim i područnim) školama u Republici Hrvatskoj, te su tako i sve osnovne škole te gradske knjižnice i čitaonice u Šibensko-kninskoj županiji dobile primjerak ove vrijedne knjige koja na 525 stranica prikazuje ratni put ove brigade od 1991. do 1996. godine.

– Projekt stvaranja i doniranja monografije knjižnicama vrijedan je svake hvale jer je upravo to jedan od načina da sačuvamo uspomenu na Domovinski rat. Njegove vrijednosti dužni smo prenijeti na nove naraštaje, na djecu koja se tada nisu ni rodila, a koja su se zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja da se suprotstave agresoru, rodila u slobodnoj Hrvatskoj.- kazao je župan Goran Pauk, zahvalivši Udruzi ratnih veterana „Gromovi“ na ovom vrijednom poklonu.

U ime Udruge nazočne je pozdravio njezin predsjednik i umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje brigade. Kazao je kako je tijekom Domovinskog rata poginulo 205 pripadnika brigade, 1.700 ih je ranjeno, a 3 su osobe nestale.

Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavili su umirovljeni satnik Krešimir Maretić, voditelj projekta, i tajnik Udruge Branko Kolarić.

Predstavljanje Monografije 2. gardijske brigade „Gromovi“ svojom je nazočnošću uveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime