Nizu splitskih škola u kojima su učenici pojedinih razrednih odjeljenja morali u samoizolaciju pridružila se Osnovna škola Meje.

Kako doznajemo, nakon što je utvrđeno da je učiteljica pozitivna na Covid-infekciju, tri niža razredna odjeljenja poslana su u samoizolaciju.

Koje sve splitske škole imaju razrede u samoizolaciji i kada se iz nje vraćaju, otkrio nam je Mate Omazić, pročelnik službe za društvene djelatnosti Grada Splita.

– Od prvog dana nastave imali smo samoizolaciju u OŠ Mejaši. Jedan razredni odjel, peti, je u samoizolaciji do 22. rujna. Jedan 7. razred iz OŠ Lučac vraća se 25. rujna. Jedan 3. razred iz OŠ Trstenik iz samoizolacije izlazi 23. rujna. Jedan 3. razred iz OŠ Žnjan-Pazdigrad iz samoizolacije izlazi 25. rujna. Jedan 8. razred OŠ Stobreč iz samoizolacije izlazi 24. rujna – kazao je Omazić za Dalmacija Danas.

Komentirao je slučaj koronavirusa u OŠ Meje.

– Učenici OŠ Meje imali su kontakt s COVID-pozitivnom učiteljicom u različito vrijeme i iz samoizolacije se vraćaju između 24. i 28. rujna. Dakle, svi učenici se do kraja mjeseca vraćaju u škole, a nastava se održava online. U većini slučajeva radi se o tome da se razredno odjeljenje u kojem je dijete čiji je roditelj “pozitivan” iz predostrožnosti šalje u samoizolaciju.

Apel roditeljima i učenicima

– U Mejama smo imali slučaj da je učiteljica pozitivna, radi u dvije škole. Zbog toga su niži razredi u samoizolaciji, ovisno o tome kada je kome predavala – kaže nam.

Na kraju je uputio apel svim roditeljima:

– Pridržavajte se epidemioloških mjera, ne šaljite dijete u školu ako ste bolesni, ako ste na testiranju ili ako imate sumnju na zdravstveno stanje djeteta. Također apeliramo da se učitelji i djeca drže protokola koje je odredila svaka škola pojedinačno. To znači dolazak i izlazak iz škola na predviđen način, korištenje posebnih ulaza i izlaza… Tada će svima biti lakše – poručio je Omazić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime