Učenici i učenice nagrađivani na državnim natjecanjima dobili priznanja od župana Bobana

Župan je naglasio da će Županija i ubuduće još aktivnije podupirati izvrsnost i razvoj znanja

Ovo mi je najdraži susret do sada, jer ovdje izlaze na vidjelo rezultati onoga za što sam se zalagao do sada u svom radu. Ovo je susret uoči Oskara znanja, a odlučili smo da ćemo i novčano nagraditi najbolje učenike. Trinaest učenika koji su osvojili prvo mjesto dobit će po 3400 kuna, 14 ih je osvojilo drugo mjesto i oni će dobiti po 2600 kuna, a isto toliko ih je osvojilo treće mjesto i oni će dobiti po 2000 kuna – rekao je župan Blaženko Boban te je naglasio da će Županija i ubuduće još aktivnije podupirati izvrsnost i razvoj znanja jer se na znanju temelji razvoj lokalne zajednice, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske.


Na današnjem prijemu u županiji, koje su uz župana upriličili zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić, nazočili su  učenici i mentori s područja Splitsko-dalmatinske županije koji su na državnim natjecanjima znanja u 2017. godini osvojili neko od prva tri mjesta. Njih 41 su osim priznanja, ovisno o mjestu kojeg su osvojili, dobili i određeni novčani iznos od Županije.

Dožupan Luka Brčić poručio je da Županija ovako iskazuje zahvalnost učenicima, ne samo na njihovom talentu već i na trudu i zalaganju, te da se nada da će ove nagrade biti poticaj i njihovim kolegama da krenu putem izvrsnosti.

Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene  djelatnosti, istaknuo je da odjel kojem je na čelu brine o 111 ustanova i da mu ovakvi događaji pokazuju da sve što rade ima smisla.

– Svima je poznato koliko je rada, truda i ustrajnosti potrebno da bi se postigli ovakvi rezultati. Ne smijemo se nikada umoriti od stjecanja i širenja znanja jer nas jedino znanje može vući naprijed – kazao je Đonlić.

Leo Radalj se u ime svih učenika zahvalio na priznanju.


– Drago mi je da Županija ulaže u  obrazovanje i nadam se da ćemo mi učenici i na budućim natjecanjima nastaviti predstavljati našu županiju u najboljem mogućem svjetlu. Ove nagrade bit će nam samo dodatni poticaj da budemo još bolji – rekao je.

Deana Bokšić je u ime mentora zaključila da je lijepo to što Županija pokazuje koliko joj znači uspjeh učenika te da je njima kao mentorima izuzetno zadovoljstvo raditi s ovako zainteresiranim i nadarenim mladim ljudima.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0