Zadarska policija uhitila je 53-godišnjeg Josipa Golomejića zvanog Šiptar, državljanina Srbije i Hrvatske, koji je u Zadru prekjučer zatečen s više od 200 grama kokaina i kod kojeg je u njegovu automobilu i apartmanu pronađena strojnica uzi te više od 100 komada streljiva.
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom, koji uz srpsko posjeduje i hrvatsko državljanstvo, piše Večernji list.
Naime, prekjučer je zatečen u Zadru kako upravlja Audijem A-8 (ZD), a pregledom je kod njega pronađen veći iznos u eurima i kunama, nakon čega je uhićen, a novac mu je oduzet. Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena je pretraga Audija i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog (raspizanog) i vakuumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama, u narkosvijetu zvanih komada.

Oduzeto oružje

Također, pretragom je pronađena i oduzeta strojnica izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom u cijevi. Isto tako pronađeno je i oduzeto više komunikacijskih uređaja, među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakvim se koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta.

Pronađena droga bila je namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narkotržištu vrijedi više od dvjesto pedeset tisuća kuna, javlja Večernji list.

Određen mu istražni zatvor

Muškarac je jučer priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
Prijavljen je ispitan od Općinskog državnog odvjetništva, nakon čega je priveden na ročište kod suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor, istaknuo je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

Nekadašnji član zemunskog klana ima aparmane kod Zadra

Član nekadašnjeg zemunskog klana Kada ga je policija legitimirala i istražila, utvrdila je da je riječ, kako nam je potvrđeno u policiji, o nekadašnjem pripadniku zemunskog klana koji je, rečeno nam je, 1998. godine ubio policajca u Srbiji kada mu je ovaj došao na pretragu, zbog čega je poslije odležao zatvorsku kaznu od 15 godina.

Iz policije su za Večernji list rekli da je na slobodu izašao prije nekoliko godina te da je već dvije godine stanovnik Hrvatske i da u Privlaci kod Zadra ima više apartmana.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime