S prvim danom listopada počelo je uvođenje E-uputnica.

Porazgovarali smo s Dianom Blažević, zamjenicom glavne sestre bolnice, o prednostima e-uputnica.

“Prednost e-uputnice je u činjenici da liječnik obiteljske medicine može, ako smatra da je pacijentu potreban pregled specijalista, automatski zakazati određeni pregled. Pacijent tako ne bi morao šetati do bolnice i gubiti dragocjeno vrijeme nego bi dobio termin pregleda, sa datumom i satom kada treba doći. Time bi se smanjio broj dolazaka i nepotrebnih gužvi u bolnici”, kaže nam sugovornica.

Kao i uvijek kada se nove stvari uvode, bilo je nekih problema.

“Bilo je nekih organizacijskih problema, ali od 1.10 smo otvorili 17 djelatnosti za koje se mogu e-narudžbe konfigurirati. I 15 prioritetnih naručivanja, dakle da liječnik obiteljske medicine može naručiti pacijenta isključivo na prvi pregled. Na taj način smo olakšali pacijantima. Samo u ovih 8 dana se vidi ogroman pomak. Do 1.10 smo imali 16 posto narudžbi konfiguriranih iz primarne zaštite, prvih osam dana listopada to je poraslo na 20 posto. Očekujemo sve veći porast”, pojasnila nam je.

Rok za potpunu implementaciju je 1.1. siječnja. Hoće li KBC Split u tome uspjeti?“Ako nastavimo ovako, zajedničkim radom i trudom, trebali bi u tome uspjeti”, zaključila je Diana Blažević.

 

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime