U Splitu dosad ostvareno 24 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu

Miijunto noćenje je ove godine ostvareno u srpnju, dok je prošle bilo tek u kolovozu

Prema podatcima sustava eVisitor u srpnju je na području Turističke zajednice grada Splita ostvareno 156.439 dolazaka i 517.059 noćenja što je 20 posto više u dolascima i 19 posto više u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. U srpnju su nam najbrojniji bili gosti iz Ujedinjene Kraljevine, Poljske, Njemačke, Francuske i SAD-a.


Gledajući turistički promet u kumulativu, ove godine milijunto noćenje ostvarili smo u srpnju dok smo prošle godine isti rezultat postigli u kolovozu. Od početka godine ostvarili smo 27 posto više u dolascima (393.617 dolazaka) i 24 posto više u noćenjima (1.125.024 noćenja) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Ovi pokazatelji potvrđuju podatak da je Split jedan od vodećih turističkih destinacija u Hrvatskoj i da je spoj kulturno-prirodnih ljepota, manifestacija i ostalih sadržaja koje Split nudi, uistinu prepoznat od strane turista iz cijelog svijeta. Čestitam našim turističkim djelatnicima na dosadašnjem radu i sigurna sam da ćemo zajedničkim aktivnostima i dalje otklanjati nedostatke i biti dobri domaćini našim turistima. – poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0