U SPLITSKU LUKU PRISTALA 5-MILIJUNTA PUTNICA: I Jadrolinija oborila sve dosadašnje rekorde

U Splitu je danas dočekana 5-milijunta putnica Gradske luke Split, ali i 12-miijunti putnik Jadrolinije u ovoj godini.

Danas je u 13:15 u splitsku luku uplovio trajekt Marjan, a na njemu 5-milijunta putnica Gradske luke Split i 12-milijunti putnik Jadrolinije u 2017. godini.


Odbor za doček sastavljen od državne tajnice Maje Markovčić Kostelac, predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte, ravnatelja Lučke uprave Split Vice Mihanovića i splitskog dogradonačelnika Nina Vele i novinara, iznenadio je 5-milijuntu putnicu Vesnu Kurtić, koja je doputovala iz Supetra.

“Jadrolinija odrađuje svoj posao kako treba”

Vesna Kurtić je novinarima otkrila kako živi na Braču već deset godina te često putuje Jadrolinijom, a na njihovu uslugu nema nekih većih zamjerki.

– Volila bih jedino da se uvede koja brža liija za Supetar, a osim toga mogu reći da sam jako zadovoljna Jadrolinijom i brojem linija, barem na relaciji Supetar – Split. – kazala je Kurtić.

Nešto kasnije, na pristanište je stigao i 12-milijunti putnik Jadrolinije u 2017. godini, Alfred Dominis iz Postira.

– Školujem se u Splitu, pa već dugo godina koristim trajekt kao glavno prijevozno sredstvo. Nikad nije bio nikakav problem u trajektu, niti prekida veze, osim kad je bura ili neki uvjeti koji ometaju vožnju. Jadrolinija sve u svemu odrađuje svoj posao kako treba. – rekao je Dominis. Na upit nedostaje li mu izravna linija za Postira rekao je kako bi svako mjesto željelo izravnu liniju, ali svjestan je da to nije moguće.– Nadamo se i tome jednog dana. – dodao je.

Putnici su od Jadrolinije i Gradske luke Split primili cvijeće i prigodne poklone koje je uručila državna tajnica Maja Markovčić Kostelac.Početak novog voznog reda i prije Uskrsa 2018.

– Ove brojke pokazuju da unapredjenju infrastrukture u luci Split, ali i jačanje flote Jadrolinije donose rezultate. Evo, danas tu imamo 12-milijuntog putnika Jadrolinije, ali i 5-milijuntu putnicu u Gradskoj luci Split. Usporedbe radi, prije desetak godina u ovoj luci je bilo svega 1.6 milijuna. Također, Jadrolonija je zadnjih deset godina imala skok s tri na 12 milijuna putnika. To je dokaz da trebamo ići naprijed s jačanjem flote Jadrolinije, na čemu radimo zajedno s upravom, ali i da se treba ići naprijed s razvojem infrastrukture Gradske luke Split. – rekla je Markovčić Kostelac. Kazala je i kako  je Vlada svjesna produljenja turističke sezone te zajedno s Agencijom za obalni linijski pomorski promet rade na tome da se promijene odluke o voznom redu.

– Za pojedine linije za koje se pokazalo da je to potrebno, kao na primjer Brač i Hvar, sezonski vozni red će biti produžen. – rekla je Markovčić Kostelac dodajući kako će neke linije krenuti s novim voznim redom i prije Uskrsa.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/391224351298840/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta komentirao je situaciju s lošom povezanosti vanjskih otoka, poput Korčule i Lastova.

– Kao nova uprava radimo intezivno na svim pametnim projektima, pa tako i na tome. Nastavit ćemo sa svim projektima koji su otvoreni, a iduće godine očekujemo i raspisivanje natječaja za izgradnju broda za vanjske otoke. Korčula i Lastovo će biti dobro povezani, kao i sad. – rekao je Sopta dodajući kako Jadrolinija kreće u izgradnju novih brodova koji će moći ticati nerazvijene luke poput onih na Lastovu i Korčuli.

– S lučkim upravama radimo na proširenju lučkih kapaciteta kako bi mogli s novim brodovima pristati u njih. – kazao je i otkrio kako je za novo pristanište u Veloj Luci pokrenut postupak dobivanja građevinske dozvole te se početak radova očekuje uskoro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0