U sjeni Torcidinog spektakla: Na nebu se dogodilo čudo točno u ponoć

Sveti Duje očito je imao prste u svemu...

Split će danima, pa i godinama prepričavati ono što je Torcida pripremila protekle noći povodom 70. obljetnice osnutka. Nikada kao u ovakvim prilikama ne dolazi do izražaja koliko su sjedinjeni grad i voljeni Hajduk, a nema sumnje da su noćašnji spektakl gledali i uživali u njemu i oni koji s nogometom nemaju veze.


Danima prije samog događaja organizatori su pomno pratili vremensku prognozu jer sva silina pirotehnike koja je ispaljena protekle noći prilično bi došla u pitanje da je padala jaka kiša ili da je puhao jak vjetar.

No dogodilo se – malo čudo. Prvo, nakon što je dva dana puhalo jako jugo, ono je prestalo tijekom večeri, a u ponoć jedva da je bilo daška vjetra.

Drugo i važnije, točno u ponoć iznad Splita se stvorilo malo polje vedrine, točnije, naoblaka je “napukla” dok je u isto vrijeme i istočno i zapadno od Splita bilo jače naoblake od čega se nad ne tako dalekim omiškim područjem odvijalo pravo grmljavinsko nevrijeme.

Pukla naoblaka nad Splitom. Foto: Žana Hrkač

Situaciju zorno prikazuje satelitska snimka naoblake i simulacija radara na kojoj se vidi da se Split našao u uskom polju vedrine, između dva prilično kišna oblačna sustava. Sveti Duje očito je imao prste u svemu…Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
01 KOMENTAR

  1. Oćemo prijaviti za širenje zatucanosti? Sveti Duje je OČITO imao posla u tome, nije klima posljedica kretanja fluida i topline, jok, KLIMA JE DIREKTAN DOKAZ POSTOJANJA NADNARAVNIH SILA?!?!!?!?!?!?
    I pitate se što nam je ovako “dobro” – pa pored ovako glupe populacije, imamo sreće da ne jedemo govna po cesti i zahvaljujemo bogu na tim govnima.
    Autor R.P. (Ružni Papak) je imao peticu iz vjeronauka al 2 iz biologije i kemije? ODLIČAN MATERIJAL ZA NOVINARA! Glavno da ti spuštaš glavu na zapovijed, a sve ostalo ćemo te utrenirati ko psa 😀

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime