HSLS Split na svom je Facebooku objavio sjećanje na Velimira Terzića povodom 25. obljetnice smrti. Splitski liberali otišli su mu se pokloniti

– I ove godine na 25. obljetnicu od smrti Velimira Terzića, splitski liberali su se zajedno s njegovom suprugom i kćeri, došli pokloniti tom istaknutom političaru, piscu, intelektualacu i splitskom liberalu.

Iako je u Saboru sjedio nedaleko onih koji su ga u zatvoru tukli, u njemu nikad nije bilo mržnje ni revanšizma. Svi njegovi istupi bili su usmjereni protiv boljševizma, tvrdog i netolerantnog nacionalizma, svakog primitivizma, političke manipulacije i malograđanštine novih bogataša i hedonista.

Predsjednik splitskog HSLS-a dr. Zdeslav Benzon kaže kako je ‘veliki Vele’ u splitskom HSLS-u bio moralna vertikala, čovjek kojega su slušali svi:
– Zbog svoje dosljednosti je bio prepoznat i izvan stranke, kao čovjek kojemu je samostalna, demokratska i liberalna Hrvatska istinska želja i ljubav, a ne samoposluga i novčanik iz kojeg se uzima kako se komu prohtije” – prisjeća se Benzon.
Njegov veliki trud i strasno zalaganje za toleranciju, dijalog, uljuđenu i uređenu hrvatsku državu, slobodu i nadasve za etičnost djelovanja u politici, ostaje kao vječiti putokaz onima koji se opredjeljuju za politiku u službi svakog čovjeka, građanina, bližnjeg svoga. Da je bilo više takvih kao Vele bilo bi nam i danas puno bolje – zaključuju splitski liberali.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime