U Šibeniku obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima

Inače, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj.

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno zamjenikom župana Nikolom
Blaževićem prisustvovalo je jutros komemoraciji kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj kojom je obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima.
Komemoraciju je organiziralo Hrvatsko društvo političkih zatvorenika – podružnica Šibensko-kninske županije. Obilježavanje je započelo jutarnjom svetom misom u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, a nakon polaganja vijenaca, u večernjim satima, slijedi kulturno zabavni program u šibenskom Katoličkom domu.
Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije vijence su položili i izaslanstvo Grada Šibenika, Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije te Hrvatsko društvo političkih zatvorenika – podružnica Šibensko-kninske županije. Molitvu za žrtve totalitarnih režima predvodio je don Krešimir Mateša.
Inače, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava
se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na
žrtve svih totalitarnih diktatura u Europi tijekom 20. stoljeća.
Obilježavanjem ovoga dana Hrvatska se pridružila većini zemalja članica Europske Unije u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih
ljudskih prava.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0