U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Split, na adresi Trumbićeva obala 4, održat će se u ponedjeljak, 21. listopada, u 12 sati tribina “Kompostiranje – Put do zelenog i društveno odgovornog poslovanja”.

Tribina se održava kao dio aktivnosti projekta Otpad nije smeće u suradnji Grada Splita i Udruge Sunce te uz potporu HGK – Županijske komore Split.

Na tribini će se predstaviti uspješan primjer Krka, otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja od korisnika i kompostira u javnoj kompostani. Osim kućanstava, u sustav prikupljanja biorazgradivog otpada uključeni su gospodarstvenici, ugostiteljski objekti te poljoprivrednici, budući da je od 2009. na otoku uvedeno i kompostiranje komine od maslina.

Također će se prezentirati Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje ima važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad.

HGK – Županijska komora Split poziva svoje članice i sve zainteresirane da sudjeluju na tribini, a prijave su moguće ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime