U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas je svečano obilježen Dan policije i policijske kapelanije Svetog Mihovila Arkanđela

Dan policije iskorišten je i za druženje s građanima

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na gradskom groblju Lovrinac, gdje je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić, zajedno sa zamjenikom načelnika Markom Srdarevićem, zapovjednikom Specijalne jedinice policije Split Antom Vugdelijom, te načelnicom i načelnicima Sektora, položio vijence i svijeće kod Središnjeg križa, na Groblju hrvatskih branitelja, kao i na grobove svih preminulih policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske, sahranjenih na Lovrincu.


Vijenci i svijeće položeni su i ispred centralnog spomenika poginulim policijskim službenicima u zgradi sjedišta PU splitsko-dalmatinske.

U crkvi Svetog Josipa zatim je održano misno slavlje, uz policijske kapelane don Darka Poljaka, don Marka Trogrlića i don Hrvoja Relju, te vojne kapelane fra Jozu Mravkai don Branimira Projića.

Obilježavanje Dana policije nastavilo se svečanom akademijom, održanom u prostoru Vile Dalmacija u Splitu, gdje se nazočnima prigodno obratio načelnik Slobodan Marendić, kao i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Ceremoniji polaganja vijenaca, svetoj misi i svečanoj akademiji, osim rukovoditelja i djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijskih postaja i Specijalne jedinice policije, nazočili su i članovi obitelji poginulih i umrlih policijskih službenika ove Policijske uprave, te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, gradova i općina s područja županije, doajen i članovi konzularnog zbora u Splitu, kao i predstavnici raznih udruga i institucija s kojima PU splitsko-dalmatinska svakodnevno surađuje.

Na svečanoj akademiji načelnik Policijske uprave dodijelio je zahvalnice policijskim i državnim službenicama i službenicima, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim radom i zalaganjem, te na takav način pokazali pozitivan primjer drugim kolegama i dali svoj doprinos u podizanju ugleda policije u cjelini.Zahvalnice je uručio i vanjskim suradnicima, u ime dugogodišnje uspješne suradnje. Ovom prilikom doajen Konzularnog zbora u Splitu Slobodan Aničić uručio je prigodne poklone načelnicima Postaje pomorske policije Split i Postaje aerodromske policije Resnik, kao zahvalu za uspješnu suradnju i pomoć tijekom turističke sezone.

Dan policije iskorišten je i za druženje s građanima. Tako je jutros na splitskoj Rivi održan prigodni program, uz prezentaciju policijske opreme i tehnike. Građani, među kojima i najmlađi posjetitelji, imali su priliku upoznati se s radom kriminalističke policije – očevidne ekipe, protueksplozijskog odjela uz službenog psa za detekciju eksploziva, interventne i specijalne jedinice policije, kao i prometne policije, gdje su mogli razgledati policijske motocikle i presretač, te opremu koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu.U poslijepodnevnim satima na prometnom poligonu na Poljudu održano je natjecanje u sigurnoj vožnji motocikala.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime