U petak se održava webinar “Pandemija COVID-19 – nametnuti katalizator napretka poduzetništva žena u jadranskoj i jonskoj regiji?”

Pandemija COVID-19 utjecala je na cijelo društvo i gospodarstvo te posljedično i na žene u poduzetništvu.


Kako su se poduzetnice u jadransko-jonskoj regiji prilagodile novonastaloj situaciji, na koje su načine preorijentirale svoje poslovanje, koji su primjeri dobre prakse te kako COVID-19 mijenja ženama budućnost rada pokazat će webinar “Pandemija COVID-19 – nametnuti katalizator napretka poduzetništva žena u jadranskoj i jonskoj regiji?” koji će se održati u petak, 29. siječnja u 16 sati.


Webinar je jedan od popratnih događaja ovogodišnjeg 5. EUSAIR foruma, a održava se u organizaciji zajedničkog Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, sveučilišta i gradova i tajništva Jadransko-jonske inicijative, u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split i Sveučilištem Ioannina. ŽK Split, koja trenutno potpredsjedava Forumom jadransko-jonskih gospodarskih komora, već dvadeset godina vodi Okrugli stol za poduzetništvo žena koji djeluje pri njemu.

Cilj je webinara omogućiti razmjenu iskustava i otvoriti raspravu o utjecaju pandemije COVID-19 na poduzetništvo žena. Naime, upravo su djelatnosti u kojima je veći udio žena, poput savjetovanja, obrazovanja, turizma i trgovine, među najviše pogođenima pandemijom, a mnoge su žene u njima samozaposlene ili su vlasnice mikro ili malih poduzeća, na koje je koronakriza posebno utjecala. S druge strane, pandemija je za neke poduzetnice predstavljala i pozitivnu prekretnicu za njihovo poslovanje, dajući svojevrsni poticaj poduzetništvu žena.

Na webinaru će sudjelovati predstavnice institucija i gospodarstva iz zemalja jadransko-jonskog područja, a u ime Hrvatske gospodarske komore, na njemu će sudjelovati Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet.

Više informacija o webinaru i program nalaze se ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime