U lipnju i srpnju više od 37 napada na Uberove vozače i korisnike

Najveći dio napada, događa se u jačim turističkim središtima u Dalmaciji poput Dubrovnika, Zadra, Novalje i Šibenika

– Napadi na Uberove partnere-vozače i korisnike u jeku turističke sezone ostavljaju lošu sliku Hrvatske kao turističke destinacije. Napadi se događaju diljem cijele Hrvatske – u Zagrebu, Zadru, Novalji, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku – stoji u priopćenju iz Ubera koje prenosimo u cijelosti.


Uber je od početka ljetne sezone odnosno od lipnja zaprimio čak 37 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima diljem cijele Hrvatske – u Zagrebu, Zadru, Novalji, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.

Najveći dio napada, događa u jačim turističkim središtima u Dalmaciji poput Dubrovnika, Zadra, Novalje i Šibenika što nikako ne ostavlja dobar dojam pred mnogobrojnim turistima. Upravo takav slučaj dogodio se jučer na području Močića te na području zračne luke Dubrovnik gdje su prema izvještaju policijske uprave Dubrovačko-Neretvanske, fizički napadnuti naši vozači-partneri iz područja Mihaljevca i Kaštel Lukšića. Radi se o vozačima koji imaju 23 i 21 godinu.

Broj napada odnosi se samo na incidente koji su prijavljeni Uberovoj službi podrške, a velik broj napada ostane prešućen odnosno vozači ne odluče prijaviti radi straha za sigurnost. Najčešće se radi o verbalnom i fizičkom zlostavljanju, uništavanju imovine te prijetnjama od strane taksista diljem Hrvatske.

Zabrinjavajuće je činjenica da bilježimo cijeli niz incidenata u kojima su korisnici bili prisutni u vozilu, te su bili izloženi verbalnom pa čak i fizičkom nasilju. Radi se o turistima iz zemlja poput Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Francuske i mnogih drugih zemlja čiji su državljani ključni za Hrvatski turizam.

Uber strogo osuđuje nasilje kojem su izloženi Uberovi korisnici i partneri-vozači te im u svakom trenutku stoji na raspolaganju i pruža potpunu podršku. Smatramo, da je potrebna nova regulativa koja će biti prilagođena novim tehnologijama kako bi se situacija stabilizirala jer će se tako spriječili eventualni novi napadi kojima se ugrožava sigurnost i korisnika i partnera-vozača.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0