Zbog izazivanja požara kod Kistanja uhićeno pet maloljetnika i 18-godišnjak: Dvojica su državljani Srbije

U policijsku postaju Knin u popodnevnim satima ponedjeljka privedeno je više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrdili su nam u policiji

U policijsku postaju Knin u popodnevnim satima ponedjeljka privedeno je više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrdili su za ŠibenikIN u policiji.


Uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku, doznaje ŠibenikIN. Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je ŠibenikIN od izvora bliskog istrazi.

Nadzorniku parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli te da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da je ‘vrag odnio šalu’, jer su izazvali veliki požar, pobjegli su.

Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je odmah privela šestoricu osumnjičenih maloljetnika.

Punoljetan je samo brat 17-godišnjaka koji je zapalio vatru.


Mladići su navodno otprije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu skrb.

RANIJE OBJAVLJENO:Policija u interesu upravo započetog kriminalističkog istraživanja ne otkriva detalje već samo navode kako tek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih privedene osobe dovode u vezu s paljenjem požara.

Ranije tijekom dana ŠibenikIN je neslužbeno doznao da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhićena na predjelu Burnuma pokraj Kistanja gdje je prvo planulo sinoć, ali je požar tijekom noći proglašen lokaliziranim, a onda se danas oko 13 sati vatra na tom lokalitetu opet rasplamsala. Sat kasnije, vatrogasci su od policije zatražili dva kombija kako bi zbog opasnosti od požara evakuirali mještane zaseoka Marčići kojem prijeti vatra.

Vezano za nalazak “staklene ampule u kojoj je bio nekakav papirić i nekakav kao fosforni nastavak” tijekom gašenja požara u Turnju u Zadarskoj županiji, o čemu je izvijestio HRT, neslužbeno se doznaje da je policija utvrdila da je riječ o dječjoj igrački, a ne piromanskom sredstvu kojim je izazvan požar.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0