Rasprava u splitskom Gradskom vijeću o dodjeli koncesije trgovačkom društvu “Faculet” za obavljanje djelatnosti skupnog održavanja dva javna nužnika u Neptunovoj ulici i Metejušci u Splitu potrajala je duže nego se očekivalo.

Koncesionar je zatražio i izradu dodatka ugovora kojim se u sklopu javnog toaleta omogućava rad prodavaonice za higijenske potrepštine, a Jakov Prkić iz stranke Pametno otkrio zanimljive činjenice o javnom nužniku na Matejušci.

– Grad koncesionaru odlukom od 2016. daje godišnju potporu za javne nužnike na Matejušci i u Nepotovoj ulici u iznosu od cca 150 tisuća kuna. Prošle godine dopustili smo koncesionaru povećanje maksimalne cijene za korištenje kabine s 4 na 5 kuna. Ugovor o koncesiji daje koncesionaru mogućnost besplatnog korištenja prostora za reklamiranje sa sjeverne i južne strane nužnika na Matejuški..

Ugovor o koncesiji ne spominje bankomat koji se nalazi u sklopu nužnika na Matejušci i mini turističku agenciju koja posluje u prostoru nužnika! Zna li pročelnik nešto o tome? Ima li koncesionar dozvolu za to? Koliko prihoda od najma (agencija + bankomat) ima koncesionar?

Koncesionar je u 2018. godini imao gubitak u iznosu od oko 50 tisuća kuna. Trebamo koncesionara predložiti za nagradu grada jer ide u minus da bi u Splitu funkcionirala dva javna nužnika. Navodi kako će sa predviđenim neto povećanjem prihoda od 102 tisuće kuna zbog nove djelatnosti biti u konačnici u plusu oko 12 tisuća kuna na godišnjem nivou. Mislite li stvarno da bi se netko prijavljivao i zadržao posao na kojem ostvaruje gubitke ili radi sa godišnjom dobiti od desetak tisuća kuna? – upitao je Prkić.

Na temu se nadovezala Natalia Tafra Bazina.

– U tablici prihoda i rashoda vidi se drastičan rast prihoda samo tijekom turističke sezone, dok mu rashodi tijekom godine nemaju drastičnih odstupanja iako zaposlenici rade četiri sata dnevno više, a i ostali troškovi bi trebali biti znatno viši tijekom sezone. Ozbiljno bih shvatila financijske podatke da smo dobili u prilogu službena financijska izvješća trgovačkog društva Faculet, iz kojih bi bili vidljivi i drugi prihodi koje društvo ostvaruje.

Jasno je kako nas koncesionar pravi budalama, tražeći da se prostor u sjeverozapadnom dijelu pretvori u trgovinu higijenskim potrepštinama. Zašto nije tražio dozvolu grada za bankomat i mini turističku agenciju? Misli li gospodin Vladanović i gradska uprava da smo svi ovdje stvarno takvi naivci? Da li bi netko s tolikim žarom ulagao vlastita sredstva u iznosu od navedenih 925.000 kn u nekoliko javnih nužnika, stalno slao zahtjeve za otkup navedenih objekata da mu isti donose gubitak ili je razlog mnogo veća zarada?
Zbog svega navedenog tražimo povlačenje ove točke s dnevnog reda – zaključila je Tafra Bazina.

Predsjednik Gradskog vijeća povukao je točku s dnevnog reda.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime