U garaži splitske Fregate otkrili ilegalnu instalaciju: “Sve smo prijavili policiji, a voda se i dalje krade”

Nedavno su stavili digitalne vodomjere i u prvo vrijeme računi su bili u redu, no od veljače potrošnja je neobjašnjivo skočila

U splitskoj Fregati od početka godine vlasnici poslovnih prostora dobijaju neočekivano visoke račune za vodu, piše Index. Nedavno su stavili digitalne vodomjere i u prvo vrijeme računi su bili u redu, no od veljače potrošnja je neobjašnjivo skočila.


Stomatolog dr. Brano Tot i predstavnici vlasnika poslovnih prostora Ivica Ćurković i Damir Roda Ćosić krenuli su s istragom vodovodnih instalacija koja ih je odvela u podzemlje.

U zabitom dijelu garaže, desetak metara pod zemljom, otkrili su ilegalni priključak koji vodi do jednog kafića. Situaciju je evidentirao i vodoinstalater koji je na teren izašao po nalogu upravitelja zgrade Tehnoplasta te Odsjek za otkrivanje kvarova i neovlaštene potrošnje Vodovoda i kanalizacije.

Roda i ostali podnijeli su kaznenu prijavu policiji, no ni nakon tri tjedna pomaka nema. Policija uopće nije ni napravila očevid na terenu, dok Vodovod kaže da nisu u mogućnosti intrevenirati jer se sporna instalacija nalazi iza njihovog mjerila. Preporučili su oštećenicima samopomoć, tj. da sami prekinu ilegalni dovod, piše Index.

“Zadnjih mjeseci imao je potrošnju nula, a nama se potrošnja drastično povećala”

Dr. Tot je inicirao istragu, piše Index.


– Moja potrošnja je bila oko 200 kuna, a od drugog mjeseca mi dolaze računi oko 500 kuna. Na ovom mjerilu za vodu nalazi se 12-ak suvlasnika prostora. Kada se zbroje pojedinačne potrošnje, vidi se da nas 12-ak trošimo oko 33 kubika vode, a na očitanju izlazi od drugog mjeseca 70 – 75 kubnih metara. 40-ak kubika negdje nestane. To nam je bilo sumnjivo, bilo nam je nemoguće da toliko vode negdje pušta. Ovo smo slučajno otkrili jer se instalacija nalazi u zabitom dijelu garaže gdje ima puno cijevi – priča dr. Tot.

-Otkrili smo da se jedan od susjeda se bespravno prikopčao na našu vodovnu cijevu i da nam uzima 40-ak kubika vode mjesečno. Tako je napravio konstrukciju da može povremeno uzimati s našeg, a povremenog sa svog mjerila – kaže dr. Tot. 

Roda: Ovo je presedan, policija zna da se voda krade, a i dalje se ništa nije poduzelo

Predstavnik vlasnika poslovnih prostora Ivica Ćurković kaže da nakon predaje prijave policiji, nisu dobili nikakav poziv za razgovor. Inspektor je, međutim, navratio kod prijavljenog vlasnika kafića koji se potom javio Ćurkoviću.

– Slučaj smo prijavili policiji. Oni su zaprimili dokumente i dosad nam se nisu javili. Jedino su se javili tom gospodinu koji je zvao na telefon i rekao da je bio kod njega inspektor. Mislim da je ovdje sve jasno. Vodovod je bio, dao je mišljenje iz kojeg se vidi da je točno ovo što smo rekli – kaže Ćurković.

Roda se žali kako nema nikakvog pomaka te da se voda i dalje krade unatoč njihovoj prijavi nadležnim službama.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0