U bivši kamenolom u Žrnovnici stižu konji, akrobacije, predstave, koncerti: “Jahanje konjima do Gornje Podstrane”

Na ovoj lokaciji uskoro će početi bogat prgram različitog sadržaja

Konjička udruga Dalmacija Equino otvara novi prostor i to na platou bivšeg kamenoloma Lavčević u Žrnovnici. Prisjetimo se, u rano proljeće ova udruga je otvorila svoj prvi prostor i tu uz obale rijeke Žrnovnice, oko kilometar od ušća. Posjetiteljima se prostor otvara kroz desetak dana. Do lokacije se dolazi tako da se kod mosta Rakite skrene s lokalne ceste uzbrdo.


Na novoj lokaciji u većem koralu udruga će raditi treninge u western, dresurnom i naprednim tehnikama jahanja. Uz to, sve do kraja ljeta organizirat će i povijesno-kulturne priredbe na temu Poljičke republike i ostalih znamenitosti ovog kraja. Osim toga, uskoro će na ovoj lokaciji početi i bogat koncertni program, ugostit ćemo brojne hrvatske bendove, ali i umjetnike.

Denis Zeljko, predsjednik udruge, uvjeren je da će ova lokacija ponuditi mnogo toga što je nedostajalo istoku Splita:

– Splitu i njegovoj okolici ne nedostaje turista, ali sadržaja nam često nedostaje. Uz standardan rad s konjima, ovo mjesto ćemo oplemeniti raznim kulturnim i glazbenim događajima, a u planu su i različite umjetničke radionice. Ovaj plato bivšeg kamenoloma idealan je za brojna događanja koja očekujemo već u drugom dijelu srpnja. Čarobna žrnovačka noć pod vedrim nebom bit će idealan dekor za program u kojemu će moći uživati svi posjetitelji, a vjerujem da će mnogi poželjeli koji sat pobjeći od asfalta i ljetnih gužvi – kazuje nam Denis koji je dodao da sa same lokacije počinje i buduća jahačka staza prema Gornjoj Podstrani i starom selu Krilo Jesenice.

Udruga je u petak predstavila svoje trenere, a to su: Marijana Gjergja, Dolores Polić, Petra Gaigl, Angel Angelov, Taša Šilak i Ema Listeš. Spomenimo da udrugu, uz predsjednika Denisa Zeljka, još vodi tajnik Joško Tijardović, a projekt manager je Ivan Šulj.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0