U čijoj je nadležnosti uklanjanje psećeg izmeta po gradu Splitu?

"Grad Split usred turističke sezone pokazuje jedno svoje ružno lice ni malo ugodno za građane i posjetitelje. Zar se moramo sramotiti na ovakav način pred svijetom?"

Zeleni Dalmacije još su jednom ukazali na problem psećeg izmeta u Splitu.


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:

Broj kućnih ljubimaca dramatično raste. To se da zaključiti nažalost bez statističkih pokazatelja već zornim primjercima njihovih probavnih ostataka po zelenim površinama i nogostupima.

Zeleni su prije sedam godina imali ozbiljnu kampanju za postavljanje spremnika i vrećica za prikupljanje psećeg izmeta i montirao se je desetak po gradu ali se na kraju odustalo od svega iz nepoznatih razloga.

Danas su zelene površine i nogostupi doslovno prekriveni psećim izmetom koji se ne zbrinjava posebno kotar Spinut . Nazvali smo Čistoću i tražili objašnjenje. Od voditeljice operative Vrdoljak dobili smo odgovor da je to komunalni problem i da komunalni redari to rješavaju svojim pravilnicima o izricanju kazni. Ni Parkovi ne rješavaju ovaj problem kao dio svog posla iako se ponekad ukloni u redovnom održavanju.

Dok se čeka uvođenje DNK analize izmeta, grad Split usred turističke sezone pokazuje jedno svoje ružno lice ni malo ugodno za građane i posjetitelje. Zar se moramo sramotiti na ovakav način pred svijetom ?


Danas pseći izmet odgovornih građanki građana završava u spremnicima za mješoviti otpad što nije najsretnije rješenje i ne bi trebalo biti pravilo. Na internetu postoji veliki broj načina da se ublaži ovaj problem naše civilizacije s kojim se susreću mnogi gradovi u EU i svijetu.

Od gradskih službi tražimo hitno rješavanje ovog pitanja. Komunalne tvrtke moraju naći organizacijski oblik za uklanjanje psećeg izmeta sa svojih prostora i kvalitetno zbrinjavanje ostataka. Nije na odmet napomenuti da uređene demokracije zbrinjavaju i ljudske probavne ostatke na ekološki način i od njega prave energiju i sprječavaju staklenićke emisije i daju ozbiljan prilog borbi protiv klimatskih promjena,Ostaci od mehaničke obrade otpadnih voda sa pročišćivaća na Stupama trebali bi se ekološki zbrinjavati a ne završavati na Karepovcu pa se onda pitamo: kako dolaze svi ovi požari?

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0