Kanonsko uvođenje u službu mons. Dražena Kutleše, imenovanoga nadbiskupa koadjutora Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličeno na svečanoj Večernjoj molitvi u četvrtak 3. rujna u 18 sati u katedrali sv. Dujma u Splitu.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, uvođenje u službu održat će se u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sveti Otac Franjo imenovao je u subotu, 11. srpnja 2020. godine nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije Preuzvišenog mons. Dražena Kutlešu, dosadašnjeg Porečkog i Pulskog biskupa. Mons. Dražen Kutleša rekao je da će do daljnjega nastaviti službu i u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, dok Sveta Stolica ne providi novog biskupa.

Pojasnio je i to kako će izgledati preuzimanje nove službe: „Biskup konzultorima nadbiskupije i nadbiskupu mora pokazati bulu te ne ulazi kao nasljednik, nego onaj koji će nadbiskupu pomagati i u toj službi raditi. Mons. Marin Barišić i dalje ostaje nadbiskup, zato se i moja služba zove koadjutor – onaj koji biskupu pomaže u njegovu vršenju službe. Tek kad nadbiskup Barišić navrši kanonsku dob, i Papa prihvati njegovu ostavku, tada dolazi do primopredaje i preuzimanja službe nadbiskupa.”

Prijenos uživo možete pratiti na YouTube kanalu:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime