U Banovini održan sastanak na temu izrade Master plana za revitalizaciju Istočne obale i Kopilice

"Master plan ć dati odgovore za razvoj ne samo prometne infrastrukture nego i budućnosti i života cijeloga grada" - kazao je gradonačelnik Splita ovom prilikom

– Ovo je konkretni razvojni dokument, odnosno studija koja daje ključne odgovore na pitanja što sa Istočnom obalom Gradske luke, što sa Kopilicom i područjima oko nje, što sa metroom i željeznicom, što sa mostom sv. Duje od Stinica do Kaštela, što sa razvojem naše Trajektne luke – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavama za medije povodom današnjeg sastanka u Gradskoj upravi na temu izrade Master plana za revitalizaciju Istočne obale i Kopilice. Riječ je o studiji koju će financirati Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kao podlogu za promjenu planske dokumentacije kojom će se otvoriti prostor za investicije i razvoj grada.


Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, njegovog zamjenika Nina Velu i savjetnika za razvoj grada i EU fondove današnjem sastanku u Banovini nazočili su predstavnik EBRD-a Henry Fletcher, James Mathews iz austrijske konzultantske tvrtke “IC consulenten“ te predstavnici Hrvatskih željeznica, Hrvatskih cesta, Lučke uprave i gradskih službi uključenih u ovaj projekt.

Visoki stupanj razumijevanja svih dionika, kako je kazao gradonačelnik Krstulović Opara, kazuje da smo na dobrom putu i da će Master plan kao podloga za izmjenu planske dokumentacije biti u narednim mjesecima ponuđen gradskim vijećnicima i javnosti na razmatranje. Master plan će, mišljenja je, dati odgovore za razvoj ne samo prometne infrastrukture nego i budućnosti i života cijeloga grada. Transformirat će i razvojne planove šire aglomeracije, a osnova je za pokretanje svega onoga što je razrađeno na sjednici Vlade RH održane u Splitu.

– EBRD dugi niz godina financira razvojne projekte u Hrvatskoj. Imamo dobru suradnju s Gradom Splitom, drago mi je vidjet da je ovaj projekt ponovno oživljen i veselim se skorim rezultatima – poručio je Henry Fletcher predstavnik EBRD-a .

– Okupili smo se kako bismo razgovarali o projektu koji nam je povjeren od strane EBRD-a , istražili smo mogućnosti i gospodarskog i infrastrukturnog razvoja za lokaciju u Gradskoj luci u središtu grada, kao i Kopilicu a danas smo imali jedan vrlo plodonosan sastanak na kojem smo čuli mišljenja različitih dionika i njihove stavove kao i sve ono što ih muči i zanima – rekao je James Mathews iz austrijske konzultantske tvrtke “IC consulenten“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime