Danas je u 70. godini života preminuo legendarni nogometaš Hajduka Jurica Jerković.

Za Bijele je nastupao od 1967. do 1978. godine, a u 529  nastupa zabio je 219 pogodaka. Uz Hajduk, nastupao je za Zurich i Lugano.

Po završetku igračke karijere Jurica Jerković bio je prvi športski direktor Hajduka u razdoblju od 1988. do 1990. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije je u 43 nastupa zabio 6 pogodaka.

Jerković je možda i jedini nogometaš koji je igrao na utakmicama i s Peleom i s Maradonom i to u razmaku od 17 godina. Naime, 1971. zaigrao je za reprezentaciju Jugoslavije na Peleovoj oproštajnoj utakmici u Rio de Janeiru. Jerković je tada postigao pogodak sedam minuta prije kraja susreta za konačni rezultat 2:2. S Maradonom je igrao u reprezentaciji Europe 1987. godine na humanitarnom susretu u talijanskom gradu Avelinu. Suigrači su mu tom prilikom bili i Boniek, Branco, Antonioni, Dirceu i druge nogometne zvijezde tog vremena.

Jerković je imao posebnu čast 7. veljače 1975. godine biti jedan od četiri legendarna splitska nogometaša koji su postavili kamen temeljac za gradnju stadiona na Poljudu uoči Mediteranskih igara.

Najljepši stihovi posvećeni Juri Jerkoviću su:

„Radunica, kala mala, velikana Juru dala“

„ Mrzin jugo, ne podnosin buru, ali volin Jerkovića Juru“

„ Ide Tito priko Perkovića i pozdravlja Juru Jerkovića“

Sahrana legendarnog nogometaša Bilih odvit će se u krugu obitelji.

Šjor Jure, počivaj u miru!1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime