TURISTIČKI UZLET OPĆINE KLIS Vetma: “Svi mještani će osjetiti dobit koju ostvarujemo radom na našoj kulturnoj baštini”

Načelnik Klisa najavio je kako će se u slučaju nastavka ostvarivanja izvrsnih turističkih rezultata, smanjiti cijene vrtića, a ne namjerava stati samo na tome

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma najavio je kako će se u slučaju nastavka ostvarivanja izvrsnih turističkih rezultata, koje prije svega generira Tvrđava Klis, smanjiti cijene vrtića u Klisu. Ovakva najava plod je dugogodišnjih napora Općine Klis da se tvrđava i kliška kulturna baština revitaliziraju s ciljem pokretanja kulturno-povijesnog turizma na prostoru jednog od najstarijeg i najvažnijeg hrvatskog povijesnog grada.


– Naš rad daje rezultate! Proteklih mjeseci svjedoci smo sjajnog turističkog uzleta Tvrđave Klis i želimo da svi mještani Klisa osjete tu dobit. Stoga, ako se rezultati nastave kretati u ovom smjeru, planiram predložiti smanjenje cijena vrtića što će pomoći svim našim obiteljima s djecom da uz manje troškove svojoj djeci pruže najbolju moguću skrb. Naravno, na ovome ne mislimo stati i plan nam je nastaviti s razvojem turizma u Općini Klis s posebnim fokusom na kulturnu i povijesnu baštinu, aktivni odmor i gastronomiju, a u prilog nam ide i sjajan prometni položaj. – izjavio je načelnik Jakov Vetma potaknut sjajnim rezultatima Tvrđave Klis.

Tvrđava Klis i Općina Klis u 2018. godini ostvaruju velike pomake u smjeru revitalizacije i valorizacije kulturno-povijesne baštine koji donose veoma dobre rezultate. U prva četiri mjeseca ove godine tvrđava je ostvarila čak 76 posto više posjeta u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. U svibnju 2018. godine Vlada Republike Hrvatske odlučila je Općini Klis dati na korištenje prostor Tvrđave Klis u svrhu realizacije projekata koji se odnose na revitalizaciju, skrb i očuvanje tvrđave, odnosno promicanja kulturnog razvoja RH. Nedugo nakon toga predstavljen je i novi vizualni identitet Tvrđave Klis, koji se temelji na njenoj povijesti, položaju i kulturnoj simbolici.

U skorijoj budućnosti planirano je i otvaranje Interpretacijskog centra Klis u kojem će se kroz simulirane holograme predstaviti bogata kliška povijesna i kulturna baština te gastronomske i enološke posebnosti kliškog kraja i mnogi drugi sadržaji turističke namjene. Uz sve navedeno, za vjerovati je da Tvrđavu Klis očekuje duga i uspješna sezona, na korist svih mještana Klisa, ali i brojnih posjetitelja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime