TURISTIČKA NEKULTURA NA HVARU Pijana strankinja vršila nuždu pored kafića

Možda bi tabele s kaznama trebale biti strože

Još pred početak ljeta u stranim medijima pokrenula se tema o Hvaru kao “Sodomi i Gomori” za turiste. Razvratno ponašanje turista, koje je nailazilo na neodobravanje domaćih, dolaskom nove vlasti se počelo kontrolirati. Tako su uvedene već na samom ulazu u grad tabele s propisima o ponašanju u staroj jezgri grada Hvara.


Poznato je kako su turisti na svojoj turi kroz Hvar godinama radili što im nagoni nalože, pa su tako hodali kroz staru jezgru Hvara polugoli, opijali se i vršili nuždu. Sve to sada je kažnjivo novim propisima. Iako su tabele naišle na ismijavanje pojedinaca, videozapis snimljen u jednom hvarskom izlasku temeljito prikazuje kako su nužne i strože kazne za razvratno ponašanje. Tako je kamerom mobitela uhvaćena jedna turistkinja s engleskog govornog područja koja vrši nuždu pored kafića u svom društvu. Naravno takav potez mlade turistkinje naišao je na odobravanje njenog društva, a jedna od njenih prijateljica je i verbalno napala snimateljicu videa.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/nvukasovic/videos/10155168138702740/” bottom=”30″]

Ovakvi prizori nisu rijedak slučaj u svim turističkim središtima Hrvatske, pa i svako uvođenje reda i pravila ponašanja je opravdano naspram ponašanja i nepoštivanja turista koji nas posjećuju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0