TURISTI U ŠOKU Upozorenje za mine u samom centru Splita! Brza reakcija iz HNK

Nadamo se da će upozorenje našeg čitatelja doći do odgovornih

Nesvakidašnji prizor zatekao je naš čitatelj u srijedu ujutro šetajući se Splitom. Kada je jutros prolazio ispod prolaza kod splitskog HNK, prema Cankarevoj, nije mogao vjerovati prizoru ispred sebe. Između terenskog vozila HRT-a i tamošnjih ulaznih vrata bila je na dva mjesta pričvršćenja traka koja upozorava na – mine! Vjerujemo kako samo središte Splita ipak nije minirano i da se prije radi o nečijoj krajnjoj nepromišljenosti jer za osiguravanje vozila upotrebljava traku koja se nikako ne bi smjela koristiti za bilo što drugo nego za ono zbog čega je napravljena – za upozoravanje na minirano područje.


– Mislim da je ovo nečije krajnje neodgovorno ponašanje jer ako naši građani i shvate da se ovdje radi o propustu, što će misliti tisuće turista koji ovuda prolaze. Ako netko ovo fotografira i pošalje u svijet, tko će onda objašnjavati da Split ipak nije pod minama? – kazao nam je čitatelj.

Nadamo se da će upozorenje našeg čitatelja doći do odgovornih.

Kao zanimljivost, valja spomenuti da se dio grada Splita ipak nalazi pod minama! Radi se o bivšoj vojarni u Žrnovnici, točnije onoj na brdu iznad tamošnje osnovne škole. Pitanje razminiravanja ovog područja nije riješeno niti 26 godina od odlaska JNA iz toga objekta koji je kroz godine gotovo potpuno devastiran.

NOVO:

Doznajemo da je nakon našeg članka brzo reagirala uprava splitskog HNK. Sporne trake su uklonjene…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0