Tri je puta pucala cijev u Sinju, konačna sanacija očekuje se u večernjim satima

U nedjelju kompletno skinut cijeli sloj te su montirane dvije nove cijevi,luk, betonska ukrota.

Iz Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine stiglo je priopćenje nakon trećeg dana od puknuća cijevi na području Ruda-Radošić.


Bez vode je ostalo područje Dugopolje i mreža Zagora.

“Dana 23.08.2017. godine došlo je do puknuća glavne vodovodne cijevi Ruda – Radošić.
Kvar je saniran nešto prije prije ponoći istog dana.
Dana 25.kolovoza 2017. godine oko 21.00 sat dolazi do ponovnog puknuća cijevi te je kvar otklonjen sljedećeg dana oko 13.00 sati.
Dana 27. kolovoza 2017. godine oko 04.00 sata ujutro dolazi ponovno do puknuća što je prouzrokovalo daljnje probleme u opskrbi pitkom vodom na vodoopskrbnom sustavu Ruda kao i za dio potrošača Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split koji od ovog društva kupuju vodu za Dugopolje i mrežu Zagora.

Takvi slučajevi učestalog puknuća, prema mehanici fluida , uobičajeni su za ljetne mjesece u kojima se troši povećana količina vode jer dolazi do većeg pritiska vode o stjenku cijevi.
Nadalje,  zbog nemogućnosti zamjene puknute azbestno cementne cijevi istoimenom, pristupilo se zamjeni sa cijevi od duktil nodularnog lijeva.
Prema pravilima struke i sugestijama projektanta i statičara, cijev se betoniranjem dodatno učvrstila i usidrila, te se nakon sušenja betona očekuje potpuno saniranje kvara.

Napominjermo da je u nedjelju kompletno skinut cijeli sloj te su montirane dvije nove cijevi,luk, betonska ukrota.

Nakon što se betonska ukrota sasušila krenuli smo s puštanjem vode u noći s nedjelje na ponedjeljak.
Međutim, prilikom puštanja vode došlo je do ponovnog popuštanja jedne od spojnica.
U suradnji s djelatnicima ViK-a Split u ponedjeljak je ponovno okopano mjesto puknuća te se intenzivno radi na sanaciji.


Sanacija kvara se očekuje u večernjim satima.

Važno je narpomenuti da je protekle dane kroz 24- satno razdoblje sudjelovalo 30 djelatnika Vodovoda i odvodnje cetinske krajine Sinj, te više radnika Vodovoda Split sa upravom .Za opskrbu vodom za potrošače koji su priključeni na vodovod Ruda – Radošić sudjeluju cisterne Vodovoda Sinj te DVD Sinj, DVD Trilj i DVD Dicmo, dok je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split uspostavio suradnju s dobrovoljnim vatrogasnim drruštvima na svom području, a sve u svrhu da se potrošačima osigura voda putem cisterni.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0