Pripadnik Pukovnije vojne policije Josip Perić (1994. godište) smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca.

Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku.

Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske.

Ministarstvo obrane je izrazilo žaljenje zbog nesretnog događaja i izrazilo sućut obitelji.

Kolona vojnih vozila kretala se autocestom iz smjera Karlovca prema Zagrebu, a konvoj vojnih vozila, kako to obično biva u sličnim situacijama, kretao se po desnoj prometnoj traci. No, sudeći po izjavama očevidaca, kolona vozila se u jednom trenutku zaustavila na zaustavnoj traci, kao što je propisano. Neslužbeno doznaje Večernji list, razlog zaustavljanja na autocesti bio je kvar na Patriji koji su vojnici primijetili i zbog kojega su morali stati. Vojni policajac, koji je bio i vozač vozila vojne policije i koji je vozilo također ostavio iza kolone na zaustavnoj traci, izišao je iz automobila. U tom trenutku na njega je velikom brzinom naišao civilni kamion s prikolicom pokrivenom ceradom i udario vojnog policajca koji je taman izišao iz vozila.

Izrazi sućuti

Povodom nesretnog događaja u kojem je smrtno stradao pripadnik Pukovnije vojne policije pozornik Josip Perić, sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika uputili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, pozornik Josip Perić rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Sućut ministra Krstičevića

Poštovana ožalošćena obitelji Perić,

u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam vam iskrenu sućut zbog tragičnog odlaska Vašeg sina i brata.

S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s Vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi.

Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac.

Zajedno s Vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju.

Počivao u miru.

 

Sućut načelnika Glavnog stožera generala Šundova

Poštovana obitelji Perić,

Duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut  Vama i Vašoj obitelji. Duboko suosjećamo s Vašom boli.

U ovom trenutku Vaše neizmjerne boli  teško je naći riječi utjehe, no znajte da niste sami. Naše misli i molitve su s Vama i Vašom obitelji.

Uz izraze najdublje sućuti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime