Torcida slavi svoj 68. rođendan, a središnji događaj je humanitarni koncert u dvorani Gripe. Proslavu će uveličati Mladen Grdović, Mjesni odbor, Žuvi, Jura Stublić i Krešo Bengalka. Ulaz je bio 40 kuna, a sav prihod išao je za vatrogasce DVD-a Split i DVD-a Dicmo.

Prije gotovo mjesec dana od topovskog udara na Poljudu, za vrijeme derbija između Hajduka i Dinama, ozlijeđen je vatrogasac Tomislav Biuk. Vodstvo Torcide izrazilo je žaljenje povodom ovog događaja i obećalo očistiti svoje redove. – Sav prihod će se donirati DVD-u Split i DVD-u Dicmo jer su u najgorem stanju i mislimo da su zaslužili pomoć – kazali su u Torcidi.

Koncert je počeo oko 20 sati i 30 minuta dodjelom zahvalnice Jurici Gizdiću te intoniranjem himne.

Na binu se potom popeo prvi izvođač Žuvi sa svojim hitom “HNS”. Publika ga je nagradila velikim pljeskom. Drugi izvođač je bio Krešo Bengalka.

Osobito dobro prihvaćen bio je Mjesni Odbor. Kako su s publikom otpjevali Mišin evergreen, pogledajte ovdje:

Oko 22 sata Mjesni odbor je u prisutnosti Hajdukovog omladinskog pogona na pozornici zapjevao “Zbog jedne ljubavi”. Publika je pjesmu pjevala u jedan glas, a rasplesali su se i vatrogasci…

Jura Stublić podigao Gripe na noge svojim najvećim hitovima.

Točno u ponoć Torcida je proslavila svoj 68. rođendan, a zapaljena bengalka nije dugo potrajala jer su je vatrogasci brzo “neutralizirali”.

“Pomirili” su se večeras i Mladen Grdović i Torcida. Društvo prijatelja Hajduka iz Kolna mu je otkazalo jedan koncert jer je viđen u društvu Šukera i Vrbanovića, no Grdović je rekao da to nisu njegovi Torcidaši:

“Hajduk je jedan. Hajduk trebaš voliti sa srcem i dušom. Evo, ja san reka, na desnoj ruci iman Hajduk, a na drugoj ruci tetoviran Isus. To dvoje ide sa mnon u grob. I sada neki koji radu protiv Hajduka uvatili su žrtveno janje, uvatili su mene. Ja san uvik neko žrtveno janje za sve. Zašto? Da ja sada propadnem, svi bi bili za mene. Rekli bi ‘ajme, oni čovik’. Ono isto kad kažu kad neko umre bija je dobar čovik.”

Dotakao se Grdović i uspjeha hrvatske reprezentacije:

“U reprezentaciji igraju šest mojih Zadrana. Još najbolje da neću navijati za Hrvatsku na svjetskom prvenstvu gdje smo ušli u finale. To je takva glupost. Pa zašto su se naši branitelji borili, nego za samostalnu hrvatsku državu.”

Prema Grdovićevim riječima, Torcida je pozvala veći broj izvođača, no nisu se svi odazvali. Zadarski pjevač za njih je imao teške riječi, javlja RTL.

“Par pjevača su se samo odazvali. Svi su se sakrili, a da idu za lovu pivati u Beograd onda bi išli odmah.” – kazao je Grdović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime