Splitski košarkaš sa adresom u Chicagu ni ovoga puta nije ušao u kuću slavnih, no ovoga puta to je ipak uspjelo jednom Hrvatu. Posthumno je u kuću slavnih uvršten Kobe Bryant ali i velike NBA zvijezde Tim Duncan i Kevin Garnett.

Ni čak tri prstena osvajača NBA lige sa Chicago Bullsima (1996-1998) nisu razlog da se Kukoč nađe u kući slavnih. U kuću slavnih primljeno je za sada četiri Hrvata, postuhmno Krešimir Ćosić i Dražen Petrović te Mirko Novosel i Dino Rađa 2018. godine.

Ipak u kuću slavnih primljen je jedan Hrvat, barem mu je porijeklo hrvatsko, Rudy Tomjanovich koji je vodio Huston Rocketse do naslova prvaka NBA (1994-1995) ali i Dream Team do olimpijskog zlata u Sydneyu 2000. godine.

„Klasa slavnih 2020. nesumnjivo je jedna od povijesnijih svih vremena, a talent i društveni utjecaj sviju koji ulaze u kuću slave je izvan svake mjere“, rekao je John L. Doleva, predsjednik i predsjednik Uprave Memorijalne košarkaške kuće Naismith te dodao: “2020. godine košarkaška je zajednica pretrpjela nezamisliv gubitak ikonskih figura, povjerenika Davida Sterna i Kobea Bryanta, kao i prekid NBA lige ​zbog COVID-19. Danas se zahvaljujemo Klasi 2020. za sve što su učinili za košarku i veselimo se što ćemo ih proslaviti u kolovozu na Enshrinementu.”

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime