“Rashodi za zaposlene u splitskoj gradskoj upravi za 2019. godinu su za 23,9 milijuna kuna veći od rashoda za zaposlene za 2016. godinu. To pokazuje koliko nas košta HDZ-ovo bujanje administracije  te “racionalizacija“ poslovanja u njihovom mandatu. Navedeni iznos je nažalost bez ugovora o djelu koji su za vrijeme ove vlasti bili iznimno popularan način kako bi se prikrilo zapošljavanje, pa je sami trošak zapravo veći za još dodatnih nekoliko milijuna”, upozorava dr. sc. Tonći Stipić, član Gradskog odbora SDP-a Split.

– Nažalost, pokazalo se da je HDZ proveo cijeli mandat isključivo baveći se zapošljavanjima te sistematizacijom gradske uprave. Nakon 3 i pol godine mandata ni danas nemamo izabrane sve pročelnike nego vršitelje dužnosti.  O  natječajima koji su raspisivani pa poništavani kako bi se prilagodili uvjeti za “odabrane“ smo već pisali te upozoravali javnost – rekao je i dodao:

“Moram podsjetiti na sramotnu i nezakonitu sistematizaciju koju je gradonačelnik proveo zbog čega Grad Split gubi sporove, čime dolazi do financijske štete za Grad Split.”

– Da podsjetim, odredbom članka 28. Odluke o ustrojstvu preuzeti su svi zaposlenici Banovine s onim pravima i obvezama koje su imali po staroj sistematizaciji, ali prilikom donošenja pojedinačnih rješenja o raspoređivanju velikom dijelu zaposlenika Banovine  grubo su prekršena prava jer su mnogi, bez ikakvog razloga, raspoređeni na radna mjesta sa znatno nižim koeficijentima složenosti što znači i sa znatno nižim plaćama. Dio radnika tužio je Grad Split Upravnom sudu sa zahtjevom da se rješenja ponište kao nezakonita te su njihove žalbe uvažene i poništena su nezakonita rješenja – kaže Stipić i zaključuje:

“Kad nabujaloj administraciji koja nas košta 23,9 milijuna kuna više nego što nas je koštala na početku njihova mandata,  dodamo i minimalno 10 milijuna kuna za stimulirajuće otpremnine koje HDZ  namjerava potrošiti postavlja se pitanje o kakvoj to racionalizaciji poslovanja  ova gradska vlast priča!? Gradonačelnik Opara i HDZ će završiti svoj mandat kao najskuplja administracija u povijesti Grada Splita. Nažalost”, poručio je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
3
Molim?
11 KOMENTAR

  1. Imamo Hrvatsku i slobodu govora! Nema veze šta ima gladnih i bijednih zahvaljujući vladajućima ,onima koji nisu pušku ni vidili (osim na tv), a kamoli koristili u obrani Domovine.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime