Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 31. točka donijela je brojne rasprave. Ta točka vezana je za Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Naime ovo točka jedna od bitnijih zbog nastavka poslovanja i provođenja projekata u Grad Splitu ističu iz HDZ-a, međutim oporba, ali i vladajuće opcije nisu zadovoljni kreditom koji grad planira realizirati u ovim vremenima krize.

Kažu da se nije potrebno dodatno zaduživati i grad dovoditi u još nestabilniju situaciju.

Tonći Blažević (HSLS) je rekao: – Mi nerijetko doživljavamo moralne ucjene u ovoj dvorani. Svi smo mi ljudi i odgovaramo za svoje postupke. Više puta doživljavamo da u onim trenutcima kada vladajućima ne idemo “niz dlaku” dovodimo se u neugodnu situaciju. Mi možemo pogriješiti, možemo nekad krivo glasati, ali ne dopuštamo da nas gradonačelnik ucjenjuje na moralnoj osnovi. To nikad nećemo prihvatiti. Imamo malo do kraja mandata i volio bih da ga završimo, onako kako se kaže u miru Božjem. Nije se dobro uspoređivati s drugim gradovima, imamo mi i svoje probleme, to su za nas “niske fore” – oštar je bio Blažević koji se osvrnuo na nerealizirane gradske projekte pritom apostrofirajući kredit od 100 milijuna kuna koji Grad Split planira dignuti uslijed dalje realizacije brojnih projekata.

Ranije smo objavili da će se taj kredit smanjiti, ali ćemo o tome više saznati nakon izlaganja amandmana koje će predložiti.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime